Bestuurlijke wanvertoning.

Goed, raadslid Stemmler mag dan tot de hors categorie behoren voor wat betreft onwetendheid inzake de ontwikkelingen op het REZ. De overige participanten, waaronder wethouder Struijlaart, bleven daar niet ver bij achter.

Wat Versteeg (HEA) van Galen (CDA) Aukes (NE) de Jong (EV!) met elkaar gemeen hebben is dat ze uitsluitend afgaan op wat hun in een raadsvoorstel wordt voorgespiegeld.

Op alle vragen die ze stelden had ik moeiteloos een antwoord kunnen geven op basis van openbare gegevens. Zoals de campingplattegrond. Of, omdat ik niet alleen maar het raadsvoorstel lees, maar ook de onderliggende stukken.

De bijgevoegde “verbeelding” bestudeer en ter plekke ga kijken of de uitvoering in overeenstemming is met de “verbeelding”.

Daarnaast weet ik wie welke bezwaren heeft ingediend en kon ik op voorhand al zeggen, dat de hoop die Struijlaart uitsprak, dat alle bezwaren zouden worden ingetrokken, louter op wensdenken was gebaseerd.

ZZM en Heemschut, waarschijnlijk. IJsselmeervereniging en het Comité tot behoud van het Enkhuizerzand, never nooit.

De ontsluiting via de Oosterdijk berust op een tijdelijke vergunning en is alleen bestemd voor bouwverkeer. Dat Struijlaart dat moest navragen maakt duidelijk dat hij nauwelijks inzicht heeft op de ontwikkelingen in het gebied.

Dat er een parallelweg komt om de veiligheid van jonge fietsers te borgen (zoals de krant deze morgen meldt) is pure onzin.

De parallelweg moet de parkeerparkeerplaatsen voor de bezoekers van het strand bereikbaar maken. Als Struijlaart werkelijk bezorgd is over de veiligheid van jonge fietsers met bestemming sportvelden, dan zou hij er goed aan doen om de toegang tot het gebied (de dijkopgang) te verbeteren.

Door het aanleggen van een fietspad bijvoorbeeld.

De standplaatsen voor passanten heeft zijn definitieve vorm gekregen en is niet afhankelijk van het al dan niet aanleggen van de kustboog. Ze heeft 38 plekken voor passanten en is aangelegd op gebied dat oorspronkelijk bedoeld was als publieke ruimte. Door het aanleggen van een hek is de toegang tot het gebied voorlopig onmogelijk gemaakt.

Kortom, de commissievergadering van afgelopen dinsdag had veel weg van een voorstelling, waarin een lamme een blinde vooruit probeert te helpen.

Beiden zullen ongetwijfeld diep tevreden zijn over het inzicht dat ze hebben verstrekt en hebben verkregen, terwijl de verstrekker en ontvangers alleen maar hebben gedemonstreerd van toeten noch blazen te weten. Maar dat doet er verder ook niet toe.

De enige taak die de raad in dit stadium nog heeft is het goedkeuren van een bestemmingsplan en verder af te wachten of er, als gevolg van een uitspraak van de Raad van State, nog een vierde versie nodig is.

Kortom, de commissievergadering van afgelopen dinsdag was een treurige opeenstapeling van irrelevante vragen en misleidende, niet ter zake doende antwoorden. Een bestuurlijke wanvertoning.

Positie van de passantencamping. Rechts bij de vlaggen de ingang van de camping en de receptie aan het einde van de Immerhornweg. Iets meer naar links een geasfalteerde weg met links en rechts opstelvakken voor campers en caravans, 38 in totaal. Tussen passantencamping en het water safari-tenten waar er inmiddels 4 zijn geplaatst. Aan het einde van het passantendeel is de camping afgesloten met een hek. Voorbij dat hek komt openbare ruimte met parallelweg met links en rechts parkeerplekken. Min of meer vergelijkbaar met de weg die dienst doet als passantencamping. Waar op de camping safari-tenten staan kan dan worden ingericht als ligweide. Mijn persoonlijke verwachting is dat de aanleg van de kustboog uiteindelijk niet door zal gaan en er aansluitend op de bestaand kustlijn een 30 meter breed strand zal worden aangelegd.

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Bestuurlijke wanvertoning.”

 1. De heer van Galen heeft me benaderd met de mededeling dat hij GEEN vragen heeft gesteld en me verzocht dat te rectificeren. Bij deze.
  Van Galen heeft inderdaad geen vragen gesteld, maar zijn blijdschap uitgesproken dat Droomparken de ontwikkeling van het gebied ter hand had genomen.
  Zijn tevredenheid over de gevoerde gesprekken met het Comité en de IJsselmeervereniging was echter te voorbarig.
  Comité en vereniging hebben verklaard dat, anders dan de wethouder beweerde, die gesprekken niet hebben plaatsgevonden.
  https://www.nhnieuws.nl/nieuws/273455/onduidelijkheid-over-naderend-akkoord-enkhuizerzand-wij-weten-niks-van-gesprekken

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: