Onwetendheid.

Gisteravond weer eens iets gedaan wat ik maanden niet meer had gedaan. Met gevaar voor eigen leven luisteren naar de vergadering van de raadscommissie grondgebied.

Deze bijeenkomsten zijn bedacht voor mensen die het leuk vinden om te vergaderen over zaken waar ze eigenlijk geen verstand van hebben. Raadsleden dus. Met inachtneming van de regel dat de tijd, die aan een onderwerp besteed mag worden, omgekeerd evenredig moet te zijn aan het belang van dat onderwerp.

Anders gezegd, hoe groter het (financiële) belang van een onderwerp, hoe minder tijd de leden van de commissie er aan mogen besteden.

Het onderwerp dat besproken werd was het Herstelbesluit voor het Bestemmingsplan Enkhuizerzand. Inmiddels de derde versie van het BP, waarin een aantal tekortkomingen in het vorige BP weer ongedaan werden gemaakt.

Voor de bescheiden som van € 65.000,-

Mevrouw Stemmler (SP) trapte op voortvarend wijze af, door wethouders en de ambtenaren te complimenteren voor de uitgevoerde werkzaamheden. Kennelijk beseft ze nog steeds niet, dat het eigenlijke werk niet door de lokale ambtenaren wordt gedaan, maar door ingehuurde bedrijven zoals RHO. Tevens de vaste adviseur van Droomparken.

Wat de lokale ambtenaren doen is een samenvatting geven van het werk dat door derden (zoals Droomparken en haar adviseur RHO) of ZZM en haar adviseur is verricht. Waarbij je maar moet hopen, dat die samenvatting een vlag is die de lading dekt. Want dat is namelijk lang niet altijd het geval.

Maar dat ontdek je alleen als je niet alleen de samenvatting (het raadsvoorstel) leest, maar ook de documenten waarop de samenvatting is gebaseerd. Alleen, er is geen raadslid die bereid is zoveel moeite te doen. Ook Stemmler niet. Ze leest zelfs niet eens het raadsvoorstel. In plaats daarvan stelde ze een vraag, die in het raadsvoorstel al was beantwoord.

Is er een nieuwe anterieure overeenkomst opgesteld?

Waarop Struijlaart liet weten dat dit inderdaad het geval was, waarna Stemmler geen verdere vragen meer had.

Ze hoefde dus niet te weten wat die overeenkomst inhield. Of in hoeverre ze verschilde van de eerder afgesloten overeenkomst. Ze wilde alleen maar weten of er een overeenkomst was. Dat had ze in het raadsvoorstel kunnen lezen, maar daar was ze kennelijk niet aan toegekomen.

Zelf had ik al eerder het vermoeden uitgesproken, dat de nieuwe overeenkomst inhield dat, ter compensatie van het verlies van 40 kavels, het hele gebied van het villadorp “om niet” aan Orez zou worden overgedragen..

Maar zulke dingen interesseren de SP niet, anders zouden ze er wel naar gevraagd hebben.

Kortom, een onthutsende demonstratie van onwetendheid door de grootste (en daarmee ook toonaangevende) raadsfractie van Enkhuizen. Die van mij durft te beweren, dat wat ik naar voren breng te kort door de bocht is. Maar zelf keer op keer aantoont eigenlijk geen flauw benul te hebben, waar ze mee bezig is.

Maar genoeg over de SP. Volgende keer de bijdragen van HEA, Nieuw Enkhuizen en het CDA en nog leuker, de antwoorden van wethouder Struijlaart.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: