Iedereen blij?

Dat de Provincie en ZZM bijzonder tevreden zouden zijn over het herstelbesluit bestemmingsplan, waarin aan al hun wensen tegemoet werd gekomen, schreef ik gister al. Maar of daarmee iedereen blij gemaakt is, waag ik te betwijfelen.

Om te beginnen bevat het voorgestelde herstelbesluit BP kriteria op het gebied van de ruimtelijke ordening, die in het oorspronkelijk BP niet voorkwamen. De zogenaamde kwaliteitszone, waarbinnen (volgens provinciale richtlijnenen) geen bebouwing is toegestaan.

De gemeente (naar mijn overtuiging verantwoordelijk voor uitvoering van de provinciale richtlijnen) negeerde het bestaan van die richtlijnen en verleende toch Orez een vergunning om ter plekke bouwsels (sta-caravans) op te richten.

Tegen het verlenen van die vergunning is bezwaar aangetekend en nu al kan worden vastgesteld, dat het college (met het verlenen van die vergunning) in strijd handelde met wat ze nu voorstelt in het herstelde bestemmingsplan.

Maar dat is niet het enige dat kriebelt aan het herstelde bestemmingsplan. Zo is bebouwing op nog te realiseren de kustboog niet toegestaan, waarmee realisatie van een zeilcentrum van Europese allure wel heel erg ver lijkt.

Bovendien, het BP mag de mogelijkheid bieden zo’n kustboog aan te leggen, de IJsselmeervereniging en anderen vinden een dergelijke verstoring van de bestaande kustlijn overbodig en daarom ook ongewenst.

Ook de inrichting van de camping en het bijbehorende wegenplan is anders dan er op tekening is aangegeven. In ieder geval is de camping aanzienlijk groter uitgevallen (en daarmee de publieke ruimte kleiner) dan tot dusver is aangeven op de tekeningen.

Allemaal zaken die ZZM en Heemschut niet raken en dus ook hun blijdschap niet zal verstoren, maar voor de IJsselmeervereniging en het het Comite tot behoud van het Recreatieoord liggen de zaken anders.

Enfin, vanavond vergadert de commissie grondgebied over het herstelbesluit en weten we welke vragen er bij de commissie leven.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: