Tel uit je winst.

Framing is het in een bepaalde context plaatsen van een onderwerp. Zodat iedereen het onderwerp vanuit dezelfde gezichtshoek zal benaderen en de daaruit voortvloeiende meningen gelijksoortig zijn.

Dus hoe moet je de gebeurtenissen op het REZ omschrijven? Gewoonlijk spreekt de professionele pers, in navolging van de gemeente, over opwaardering van de publieke ruimte (zonder dat het ons wat kost) of een herinrichting van het recreatieoord.

Beide vaag positieve ontwikkelingen, die tot stand worden gebracht met behulp van een anterieure overeenkomst. Kortom, alles is onder controle, geen vuiltje aan de lucht. Lang leve de vooruitgang.

Daartegenover staat mijn framing. Volgens mij kunnen de ontwikkelingen op het recreatieoord nog het best worden samengevat als zijnde “verkoop van het recreatieoord om de verblijfsrecreatie aldaar te kunnen verdubbelen”.

Vanwege die verdubbeling van de verblijfsrecreatie dient ook de dagrecreatie vergroot en verbeterd te worden. Van die verbetering zullen ook de inwoners van Enkhuizen gebruik mogen maken.

De kosten van de verbetering worden gedragen door de eigenaar van het villapark en de camping, Droomparken.

Dat wil zeggen voor de komende 10 jaar, waarna de gemeente als vanouds de kosten voor het onderhoud van de dagrecreatie voor haar rekening zal nemen.

De vooruitgang bestaat er dus uit, dat een aanzienlijk deel van wat nu publiek eigendom is, straks privé bezit zal zijn.

Anders gezegd, grond die het college (zonder daar de raad er bij te betrekken) voor € 335.000, -heeft verkocht, zal straks voor ruim 30 miljoen euro worden doorverkocht aan privé investeerders.

Ik kan alleen maar zeggen, gemeente, tel uit je winst.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: