Minder dan voorgesteld.

Laatste aanwinst op de Droompark-Noord locatie zijn een viertal glamping onderkomens.

Een soort kruising tussen tent en huisje waarin men op glamoureuze wijze het idee in stand kan houden dat men bezig is met kamperen. Vacansoleil voor de wat beter gesitueerden zullen we maar zeggen.

Ziet er allemaal netjes uit, alleen begin ik me zorgen te maken over de plek waar ze zijn neergezet. Op de smalle strook tussen de parkeerplek voor campers en het water. De strook die volgens mij voorbestemd was om openbaar gebied te worden met allemaal leuke voorzieningen waar de Enkhuizer bevolking ook gebruik van zou mogen maken.

Waar volgens de plattegrond speeltoestellen, klimduin en jeu de boules banen stonden ingepland op openbare grond, staan nu de glamping onderkomens die deel uitmaken van de camping en dus vraag ik me steeds vaker af of de geplande baai wel zal worden aangelegd.

Een ding is zeker, tegen de mogelijkheid in het bestemmingsplan om een baai aan te leggen is bezwaar gemaakt. De noodzaak om de kustlijn aan te passen is volgens de bezwaarmakers niet aanwezig.

In wezen wil de gemeente 5 ha land inpolderen, nadat ze het land waarover ze kon beschikken voor een habbekrats had weggeven aan een ontwikkelaar. Dat nieuwe land wordt op kosten van Droomparken gecreëerd die het bovendien 10 jaar lang zal onderhouden. Geruststellende gedachte, omdat als er iets is waar de gemeente geen kaas van heeft gegeten, dan is het hoe een recreatiegebied te onderhouden.

Keerzijde is natuurlijk wel, dat de gemeente na tien jaar de kosten van de (ook door klanten van Droomparken gebruikte) recreatieve voorzieningen voor haar rekening zal nemen.

Enfin, geen flauw idee natuurlijk hoe de Raad van State het Enkhuizer verzoek om te mogen inpolderen zal beoordelen, maar ik denk dat de gemeenteraad er verstandig aandoet zich niet blind te staren op het idee dat de baai er onder alle omstandigheden zal komen.

Dat heeft men met het vorige plan ook gedaan, maar het zou zo maar kunnen, dat ook dit niet doorgaat en de inpoldering beperkt zal blijven tot het opspuiten van een strook zand die aansluit op de bestaande kustlijn.

In dat geval blijft de inrichting zoals zij nu is. Vrijwel het gehele noordelijke deel van het REZ is dan overgedragen aan Droomparken om daar een camping annex park van de maken. Het verschil tussen camping en park is dat de huisjes (en grond) op het park worden verkocht aan particulieren.

Het overblijvende deel van de noordelijke locatie zal deels worden ingericht als parkeerterrein voor de bezoekers van het strand en Sprookjeswonderland.

De opwaardering van het openbare gebied (waar het uiteindelijk allemaal om was begonnen bestaat dan uit strand en ligweiden ten zuiden van de nieuwe camping en ten noorden van het nog aan te leggen vakantiepark.

Fijn natuurlijk, maar wel aanzienlijk minder dan tot dusver werd voorgesteld. Hieronder het openbare (zwart omlijnde) gedeelte volgens plattegrond en een foto van wat er tot dusver is gerealiseerd.

De foto werd genomen toen er nog maar 1 tent was aangelegd, maar inmiddels is de ruimte tussen campers en water opgevuld met meer tenten.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: