Voorzichtige voorspelling.

Gisteren voor alle zekerheid toch maar naar de voorlopige opening van de camping geweest. De definitieve opening gebeurt volgend jaar begreep ik, er wordt immers nog volop gewerkt in het gebied.

Niet zozeer aan de camping, maar wel aan het Droompark en de Droom chalets die daar geplaatst zullen gaan worden.

Het was een bescheiden plechtigheid met hoofdrollen voor directeur Bruil van Droomparken, wethouder Struijlaart namens de gemeente en Joke Duinmeijer namens de Belangenvereniging Camping Enkhuizer Zand.

Ook een opvallende bijrol voor Henk Zandstra van de NKC (Nederlandse Kamper Club) die (om voor mij onduidelijke reden) flessen wijn uitdeelde aan personen, die er kennelijk toe deden.

Hoogtepunt was uiteraard het gelijktijdig hijsen van zowel de Enkhuizer als de Droomparken vlag.

Ondanks alle vreugde en jolijt over het bereiken van deze mijlpaal, is er nog één obstakel dat overwonnen moet worden. Het bezwaar dat is ingediende door de IJsselmeervereniging en het Comité tot behoud van.

Op 27 augustus mogen de bezwaarmakers hun bezwaar toelichten, waarna de gemeente op basis van bezwaar en toelichting een besluit zal nemen.

Tegen dat besluit, waarvan we nu al kunnen aannemen waar het op neer zal komen (het bezwaar van de IJsselmeervereniging e.a. zal ongegrond worden verklaard), kunnen de bezwaarmakers dan weer in beroep gaan bij de bestuursrechter.

Beide bezwaarmakers hebben overigens bij de Raad van State ook bezwaar gemaakt tegen het bestemmingsplan als zodanig.

Omdat beide bezwaren elkaar overlappen zullen ze, naar ik aanneem, op enig moment worden samengevoegd.

Verder stelt de IJsselmeervereniging e.a. dat de aanleg van de zogenaamde baai in strijd is met de Barro. (Besluit algemene regels ruimtelijke ordening).

Misschien is dat ook de verklaring voor het feit, dat gemeente en Droomparken voorzichtig zijn met het doen van voorspellingen over het tijdstip waarop er kan worden begonnen met de aanleg van de baai.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: