Begrippen.

Doordat begrippen nogal eens door elkaar worden gebruikt ontstaat er al snel verwarring. Zo worden de begrippen park en camping door elkaar gebruikt.

Met een park wordt gewoonlijk een bungalowpark bedoeld. De bungalows op het park zijn eigendom van particulieren en kunnen in sommige (niet in alle gevallen) verhuurd worden. De bedoeling in Enkhuizen is, dat tenminste 75% van de op het park aanwezige bungalows zal worden verhuurd.

Hoewel de twee locaties gewoonlijk worden aangeduid als Droompark en Camping kun je beter spreken van Droompark Noord en Zuid. De camping maakt deel uit van Droompark Noord.

Droompark Noord is verdeeld in twee gebieden. Het noordelijkste deel is ingericht als camping. De rest wordt ingericht als park.

De camping is een combinatie van seizoenscamping en passantencamping. De camping bevindt zich in het gebied dat door de provincie is aangemerkt als een kwaliteitszone waarin geen bouwsels mogen worden opgericht.

De gemeente heeft besloten dat gebod van de provincie te negeren en toch een vergunning tot op oprichten van bouwsels verleend. Hiertegen hebben de IJsselmeervereniging en het Comité tot behoud van het Recreatieoord bezwaar gemaakt.

Het wachten is nu op de gemeentelijke reactie op dit bezwaar. Dat kan tot 12 weken nadat het bezwaar is ingediend (29-5-2020). Als de bezwaarmakers het niet eens zijn met de reactie op hun bezwaar, dan kunnen ze naar de rechter en hem vragen om een oordeel te geven.

Samengevat, een deel van de Droompark locatie Noord is dus ingericht als een camping. Op de bovenstaande foto is dat het meest rechtse deel. Links er van komt een klein deel ingericht als passantencamping. Het resterende deel wordt ingericht als bungalowpark.

Op de kaart komt het gebied er ongeveer als volgt uit te zien.

Op de kaart is te zien dat men de “camping” feitelijk heeft willen beperken tot het deel dat donkergroen is omlijnd. Het resterende deel is bestemd om “ooit” deel uit te gaan maken van de Droompark locatie Noord.

Tussen Noord en Zuid zitten zwembad en baai ingeklemd. De exploitatie van de baai is tijdelijk in handen van Droomparken, maar zal na 10 jaar in handen van de gemeente komen. Dat wil zeggen in theorie.

In de praktijk zal Droomparken de exploitatie (het onderhoud) gewoon blijven voortzetten tegen een door de gemeente te betalen vergoeding.

Feitelijk kun je zeggen, dat het hele recreatieoord aan Droomparken in handen is gegeven, onder voorwaarde, dat er een strand wordt aangelegd en er een heel bescheiden camping wordt ingericht.

In de toekomst zal de gemeente om een bijdrage worden gevraagd, teneinde het toegankelijk te blijven houden voor de inwoners van Enkhuizen.

Vragen en opmerkingen het liefst op het blog en niet op Facebook.

Wordt vervolgd.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Begrippen.”

  1. De passanten camping wordt dus te gering van omvang voor kort kampeerders (met een doek en stokken, de ouderen onder ons herkennen dit als tent).
    Dan is het behoud van de camping binnen de Vest dus wel erg belangrijk.
    Als daar geen of onvoldoende passantenplekken zijn is dat parkje nog wel op te rekken naar een droomcamping. Chris iets voor jou om daar te staan dan kan je meteen de verkeersintensiteit de stad in meten.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: