Obstakels

Voor zover ik kan overzien zijn er nog twee obstakels die uit de weg geruimd moeten worden wil Droomparken haar wensen volledig kunnen uitvoeren.

Het eerste obstakel is de verkeersintensiteit na herinrichting. RHO heeft een mobiliteitsnota vervaardigd waarvan de kwaliteit twijfelachtig is en lijkt te zijn toegeschreven op de wensen van Gemeente en Droomparken. [RHO is de vaste adviseur en afhandelaar van Droomparken op het gebied van R.O.]

Afsluiting van de Melkmarkt leidt tegenwoordig al tot behoorlijke files op de Nelson Mandeladreef. Terwijl ZZM en SWL nog niet eens op halve kracht draaien. Ook de sportverenigingen en zwembad genereren nauwelijks verkeer.

Verder moet de chaletverhuur (eerst op de camping) nog op gang komen en het strand moet ook nog worden aangelegd.

De twee factoren die de verkeersintensiteit verder kunnen beïnvloeden zijn de omvang van het bungalowpark en de aanwezigheid van een parkeerfaciliteit voor het ZZM. Over de omvang van het bungalowpark lijkt overeenstemming te zijn bereikt met de provincie. [152 huisjes]

Tegen die omvang, wanneer vastgelegd in het bestemmingsplan door de raad, kan volgens mij nog bezwaar aangetekend worden. Door het ZZM, maar ook door andere belanghebbenden, zoals inwoners van de Bloemenbuurt.

Ik zeg met nadruk KAN worden aangetekend en niet ZAL.

Het tweede obstakel is de kwaliteitszone aan de voet van de omringdijk. Niet valt te ontkennen, dat die provinciale ambitie is vastgelegd in de Provinciale Ruimtelijke Verordening. Maar tegelijkertijd valt ook niet te ontkennen, dat de provincie nauwelijks iets heeft gedaan om die ambitie te realiseren.

Maar misschien hoeft ze dat ook niet en is het de taak van de lokale overheid (gemeente) om de provinciale ambities op haar eigen grondgebied vorm te geven.

Uiteindelijk bepaalt de Raad van State wat dient te gebeuren en welke gevolgen daar aan zullen kleven.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: