Toebetalen.

Ik heb vluchtig de algemene beschouwingen ronde de kadernota doorgenomen. De kadernota is een soort voorstudie voor de begroting voor 2021 waarin wordt aangeven welke richting het uitgaat met die begroting.

Niet zo best zult u inmiddels uit de krantenberichten hebben begrepen, maar sinds oktober 2019 volg ik de algemene lokale politiek niet meer, dus van mij geen woord over de voorgestelde bezuinigingen.

Ik heb alleen even gekeken of partijen over het REZ nog iets nieuws te melden hadden. Mijn indruk is dat iedereen tevreden is. Men heeft het recreatieoord kunnen weggeven aan een onderneming die bereid is het gebied vol te zetten met vakantiebungalows. Zonder dat de gemeente daarvoor hoeft te betalen.

Ten minste zo lijkt het.

Wat ze alleen vergeten zijn is om naast de grond, ook het zwembad weg te geven.

Met als gevolg, dat Droomparken weliswaar de aantrekkelijkheid van zijn park kan vergroten door te wijzen op de aanwezigheid van een overdekt zwembad, maar dat de kosten voor het onderhoud van dat zwembad nog steeds voor de Enkhuizer bevolking zijn.

Een tweede minpuntje is natuurlijk, dat het onderhoud aan de baai (met het zandstrand) over 10 jaar voor de gemeente zal zijn.

In de krant las ik, dat een soortgelijke baai in de Andijker vooroever geteisterd werd door blauwalg en nodig moest worden uitgediept.

Een klusje van meer dan € 100.000,- waar de eigenaar van de vooroever (Recreatieschap Westfriesland) geen geld voor schijnt te hebben. Al enige tijd kan er in die baai (vanwege de blauwalg) niet meer gezwommen worden.

Ik ben op bezoek geweest op het Droompark “de Zanding” in Otterloo (2500 inwoners). De Zanding beschikt over een bosvijver, waarin de inwoners van Otterloo ’s zomers verkoeling in mogen zoeken. Gratis.

Er zijn gemeenten in Zeeland die bedongen hebben dat hun bewoners voor een bescheiden bedrag (€ 1,-) per keer kunnen gaan zwemmen in het zwembad van het plaatselijke vakantiepark.

Maar onze bollebozen in de Breedstraat hebben daar allemaal geen weet van en verkneukelen zich nog steeds over het feit, dat ze het hele recreatieoord hebben kunnen weggeven, zonder dat het de gemeente een cent heeft gekost.

Of de gemeente er in de toekomst in zal slagen ook het zwembad en de baai gratis weg te geven moet worden afgewacht. Maar ik vrees dat er erg veel geld zal moeten worden toebetaald.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: