Afschalen.

Kort geleden schreef ik over het interview dat me werd afgenomen door het communicatiebureau dat Droomparken in dienst had genomen. Men wilde weten hoe ik het participatieproces had ervaren. Een deel van het interview zou gebruikt worden bij het aanbieden van het nieuwe plan aan de raad.

Welk deel van het interview is geselecteerd om deel uit te gaan maken van het aanbiedingspakket weet ik niet. Maar ik zeg in de ruwe versie (die ik op mijn blog heb geplaatst en dus te beluisteren is), dat ik het tijdstip waarop het participatieproces werd gestart wat te vroeg vond. Immers, we wisten toen nog niet binnen welke kader (=aantal woningen) het plan diende te blijven.

Uitgangspunt voor Droomparken was 200 woningen. Ik denk, dat ik de enige inwoner/deelnemer was die de reactieve aanwijzing had gelezen en daarom twijfelde aan de haalbaarheid van een plan dat 200 woningen zou omvatten.

Daarom stelde ik voor om inspiratie op te doen in het Snouck van Loosenpark. Een onder architectuur gebouwd park met een bijzonder ruime opzet. Ik maakte een vergelijking tussen SvLpark en de Bloemenbuurt. In beide gevallen ging het om sociale woningbouw.

Met in het ene geval de opdracht om zoveel mogelijk mensen te huisvesten en in het andere geval de opdracht om een bescheiden groep arbeiders zo geriefelijk en comfortabel mogelijk te huisvesten.

Voor de bouw van het Snouck van Loosenpark had de gemeente destijds de grond cadeau gegeven, ik denk dat hetzelfde ook nu zal gebeuren. Door het afschalen verliest Droomparken een kwart van de geplande omzet. Het zou me dus niet verbazen, als haar de resterende aankoopprijs van de grond zal worden geschonken.

Samenvattend, in januari 2020 stel ik het afschalen van het bungalowdorp in de participatiegroep als voorkeur aan de orde. Terwijl de raad zich kort daarvoor nog had laten opjutten door het college om alle beschikbare juridische middelen te gebruiken om het oordeel van de provincie ongedaan te maken.

Alleen het CDA beschikte over voldoende gezond verstand om de motie niet te steunen, voor de rest was iedereen voor een dergelijke aanpak. Uiteraard is de motie nooit uitgevoerd en wil niemand er nog aan herinnerd worden.

Uiteindelijk is mijn in januari uitgesproken voorkeur voor een deel waarheid geworden en is door de raad uitgesproken voorkeur in de prullenbak terecht gekomen.

Ik zeg dit met name tegen de mensen die steeds maar weer beweren, dat omdat ik over het onderwerp schrijf, ik degene ben die de boel vertraagt. Precies het omgekeerde is waar, het duurt allemaal zo lang omdat college en raad maar geen genoeg kunnen krijgen van hun eigen gepruts. Ik was er in januari al met Droomparken uitgekomen.

Tevreden? Ik had liever een halvering gehad, maar zou een wel heel drastische stap geweest zijn. Bovendien wie het onderste uit de kan wil krijgt het lid op de neus.

Enfin, lees aub wat ik in januari 2020 al schreef over wat nu gerealiseerd lijkt te gaan worden. Door op deze link te klikken.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: