Grote moment.

Het kan volgens mij niet veel langer meer duren, of het aangepaste bestemmingsplan zal ter goedkeuring worden aangeboden aan de raad.

Die aanpassing zal betrekking hebben op het aantal villa’s dat er (volgens het aangepaste plan) mogen worden gebouwd.

Mijn persoonlijke voorkeur, zoals ik die ook naar voren heb gebracht tijdens de inspraakochtenden, was een park dat geïnspireerd was op het Snouck van Loosenpark. Met minder woningen (en dus veel ruimer van opzet) dan het gemiddelde recreatiepark.

Het lijkt me niet gepast commentaar te leveren op het eindproduct voordat het formeel is aangeboden aan de raad. Ik kan alleen wel zeggen, dat het niet is geworden wat me voor ogen stond en dat ik daar, tot op zekere hoogte, begrip voor heb.

Droomparken heeft nu eenmaal een plan gekocht, dat haar het recht geeft om het gebied op te delen in 200 bouwkavels. Daar zal haar aanschafprijs ook op zijn gebaseerd.

Die hoeveelheid kavels (uit eigener beweging) beperken tot 100 kavels, komt neer op een halvering van de opbrengsten uit kavelverkoop, huizenverkoop en verhuur. Hoewel dat iets is dat Droomparken zich makkelijk kan veroorloven, zal ze er niet op zitten te wachten om haar verwachtte opbrengst uit het park te halveren.

Het aantal te bouwen woningen is van belang, omdat het van invloed is op de hoeveelheid verkeer die het park zal genereren.

De schatting die RHO daar van heeft gemaakt in de mobiliteitsnota deugt in mijn ogen niet, omdat er maximale en gemiddelde waarden bij elkaar werden opgeteld.

Een foefje om de verkeersintensiteit lager te kunnen inschatten.

Ik ga er van uit, dat tegen het aangepaste plan, nadat het de goedkeuring heeft gekregen van de raad, bezwaar kan worden gemaakt. Bezwaren die gerelateerd zullen zijn aan de verkeersintensiteit, omdat dit de enige consequentie van het nieuwe plan zal zijn.

Enfin, nadat de aanbieding verschillende keren is uitgesteld, is me verzekerd, dat het grote moment volgende week daar zal zijn. Nog even geduld dus.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: