Schieten op de boodschapper

Schieten op de boodschapper, die een onwelgevallige boodschap brengt, is ook op Facebook een geliefde bezigheid.

In dit geval is de boodschap, dat de provincie alleen een nieuwe ontwikkeling in het landelijk gebied zal toestaan, als er rekening wordt gehouden met haar ambitie.
“De instandhouding van een 200 meter brede kwaliteitszone (zonder bebouwing) aan de voet van de Westfriese Omringdijk.”

Het bestaan van die ambitie werd me pas in december 2019 duidelijk, toen de provincie er melding van maakte in haar brief aan de gemeente.

Maar het kan niet anders, of de ambitie moet de Gemeente en Droomparken al veel eerder duidelijk zijn geweest. Waarna ze vervolgens gezamenlijk besloten om er GEEN rekening mee te houden, omdat hun dat beter uitkwam.

Toen Droomparken in januari 2020 (zonder vergunning) begon met het inrichten van de camping zonder rekening te houden met de ambitie van de provincie, waarschuwde ik al voor de mogelijke gevolgen.

Mijn veronderstelling toen was, dat de provincie zich haar ambitie niet zou laten ontnemen door de Gemeente/Orez combinatie en het nodige zou ondernemen om die ambitie veilig te stellen.

Toen Orez uiteindelijk een vergunning vroeg voor het mogen plaatsen van de bouwsels (die ze inmiddels al had geplaatst), was de mogelijkheid om te komen tot een  minnelijke oplossing voorbij.

Vanaf dat moment kon er alleen nog maar bezwaar gemaakt worden tegen de (door het college verleende) ontheffing op het verbod tot plaatsing.

Tot mijn verrassing werd het bezwaar tegen de ontheffing niet aangetekend door de provincie, maar door een vereniging in samenwerking met een aantal particulieren. Veel verschil voor het verdere vervolg maakt dat niet.

Gemeente/Orez zullen de rechter duidelijk moeten maken waarom hun eigen ambitie (zoveel mogelijk geld verdienen) belangrijker is dan de provinciale ambitie (het in acht nemen van een gewenste ruimtelijke ontwikkeling)

Ik ben geen rechter, maar denk niet dat de bezwaarmakers bij voorbaat kansloos zullen zijn. Volgens mij is er zelfs een levensgrote kans aanwezig, dat de bezwaarmakers door de rechter in het gelijk zullen worden gesteld en dan is Leiden in last.

De sta-caravans die er nu staan zullen moeten verhuizen naar een nieuwe plek, mits die nog beschikbaar is en inmiddels niet is ingenomen door de chalets die Droomparken in de tussentijd heeft verkocht en geplaatst.

Dit alles voltrekt zich zonder dat ik daar ook maar enige invloed op kan uitoefenen.

Het feit, dat college en raad de provinciale ambitie (voor een kwaliteitszone) tot nu toe hebben doodgezwegen vormt niet het bewijs, dat die ambitie niet bestaat en je er dus geen rekening mee hoeft te houden. Ze vormt het bewijs van de struisvogelpolitiek waar college en raad op vertrouwen.

Kop in het zand en maar hopen dat het goed afloopt. Mocht dat niet het geval zijn, dan op voorhand de schuld bij een ander leggen. Bij mij bijvoorbeeld, omdat ik de boodschapper ben, die al die tijd rekening had gehouden met die mogelijke uitkomst.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Schieten op de boodschapper”

  1. Het is toch van de gekke, dat je na jaren debatteren regels opstelt en er vervolgens vanuit gaat, dat er in de jaren daarna geen animo van de stemmers is, om te controleren of de regels worden nageleefd, dan wel gehandhaafd.
    Of is dit een voorbeeld van “de arrogantie van de macht”?
    Jammer voor jou Pim en jouw volgers, dat de gemeente zo slecht reageert op kritiek, ook al is die opbouwend bedoeld.

    Like

  2. Natuurlijk is het de schuld van een ander. Vanzelfsprekend zie ik het liever goed aflopen, maar als er bewust een vooropgezet spel word gespeeld dan moet de uitkomst van een eventueel negatieve beslissing met al de gevolgen van dien aanvaard worden met dank aan hen die de belangen van Enkhuizen behoren te behartigen.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: