Regie voeren.

Vandaag lees ik in de krant dat Europarcs (eigendom van Wilhelmus Laurentius Vos uit Apeldoorn) Droomparken (eigendom van Adrianus Wilhelmus Anthonius Vos te Apeldoorn) heeft overgenomen. Volgens de krant gaat het om twee familiebedrijven die onder eigen naam verder blijven gaan.

Of Wim en Adje familie van elkaar zijn weet ik niet, gelet op de voornamen zou je het wel zeggen. Gezien het leeftijdsverschil zou Adje dan de oom van Wim junior moeten zijn. Wim senior is de oprichter/eigenaar van Europarcs en tientallen anderen BV’s, die allemaal gevestigd zijn op de Oude Apeldoornseweg 48 in Apeldoorn.

Het zit de familie Wim Vos trouwens de laatste maanden niet erg mee. Maar liefst drie auto’s (een Porsche, Ferrari en Mercedes) uit hun ongetwijfeld uitgebreide wagenpark zijn onlangs in vlammen opgegaan. Lees het hele verhaal daarover in de Stentor, door op deze link te klikken.

Gaat de overname gevolgen hebben voor de ontwikkeling van het Enkhuizerzand? Daar geloof ik niets van. Droomparken en Europarcs zijn ieder voor zich dekmantels voor een wirwar van BVtjes.

Ze gaan onder eigen naam verder en in plaats van met elkaar te concurreren gaan ze nu samenwerken. Dat zal zeker niet ten koste gaan van de kwaliteit van hun werk dat (voor zover ik het kan overzien) behoorlijk hoog is.

Wat wel interessant zou zijn, is een Netflix documentaire, over de gang van zaken in de wereld van recreatieparken en de manier waarop Enkhuizen (en met name wethouder Struijlaart) daarin de regie heeft gevoerd.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: