Geen nieuwe vertraging?

De enige bruikbare “over land” ontsluiting voor het ZZM loopt via het REZ en het streven van de Enkhuizer politiek, om een dergelijke ontsluiting voor eeuwig en altijd onmogelijk te maken heb ik altijd voor tamelijk infantiel gehouden.

De kans, dat “the powers that be” zouden bezwijken en gehoor zouden geven aan het kortzichtige geroep van lokale populisten leek me verwaarloosbaar.

Tot dusver heb ik daarin gelijk gekregen.

Gelukkig beschikt de nieuwe eigenaar van het recreatieoord over meer gevoel voor prioriteiten dan de vorige eigenaar. De gemeente.

Ik leid dat af uit het bericht in de krant van zaterdag, dat melding maakt van een mogelijkheid tot parkeren op het Enkhuizerzand. Wat volgens ZZM directeur Stephan Warnink mogelijk gemaakt wordt door de flexibele opstelling van alle partijen.

Feitelijk zijn er nog maar twee partijen die zich flexibel moesten opstellen en dat zijn Sprookjeswonderland en Droomparken. De overige belanghebbenden, zoals het Strandpaviljoen en Zwembad zijn inmiddels (of worden binnenkort) ingelijfd door Droomparken.

En dat maakt het allemaal een stuk overzichtelijker.

Het is dan ook nu zaak om de getoonde flexibiliteit van alle betrokkenen om te zetten in een definitieve regeling voor dat gebied, met behulp van een (aan de behoefte van het ZZM) aangepast bestemmingsplan.

Omdat de nieuwe eigenaar van het recreatieoord (anders dan de gemeente) zich in de eerste plaats laat leiden door overwegingen die praktisch uitvoerbaar zijn, denk ik, dat zo’n aangepast plan niet lang meer op zich zal laten wachten, zodat de verdere ontwikkeling van het gebied geen nieuwe vertragingen zal oplopen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Geen nieuwe vertraging?”

  1. Dit is door omstandigheden dat er tijdelijk geparkeerd mag worden op het REZ. Dat heet goed nabuurschap.
    Het ontvangst gebouw op Schepenwijk is niet voor niets kortgeleden voor enkele tonnen opgeknapt.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: