Gepruts.

In de Enkhuizer krant van vandaag een uitgebreide reportage van Tanja Koopen over een aanvraag die tot onrust leidt. Die aanvraag wordt omschreven als een verzoek tot het plaatsen van “recreatieve nachtverblijven.”

Ik houd de boel (voor wat betreft vergunningen) redelijk goed in de gaten, maar een verzoek tot het plaatsen van “recreatieve nachtverblijven” ben ik niet tegengekomen.

Wel een verzoek voor “ontheffing voor het realiseren van een camping.” Op mijn vraag waarvan de aanvrager wilde worden ontheven kreeg van van zowel de provincie als de gemeente als reactie dat het niet om een ontheffing gaat, maar om een verlenging van een al eerder door het Hoogheemraadschap verleende vergunning.

Geen ontheffing dus, maar een wijzigingsbesluit waarmee de vergunning tot het gebruik van de tijdelijke toegangsweg vanaf de Oosterdijk (door bouwverkeer) is toegestaan.

Grappig is, dat (voor zover ik kan nagaan) het college nooit een besluit heeft genomen over de al eerder door HHNK gegeven toestemming voor het inrichten van de camping. Die toestemming (van HHNK) heeft alleen betrekking op de waterbouwkundige aspecten van het uit te voeren werk.

Of de plaats van de camping voldoet aan de ruimtelijke eisen, zoals die door de provincie zijn geformuleerd, (kwaliteitszone) is een aspect, dat ter beoordeling van het college is en waarover men (klaarblijkelijk) nog geen besluit heeft genomen.

indeling
Meest recente indeling van de camping. Het noordelijke deel bevat stacaravans van de bestaande standplaatshouders. Het zuidelijke deel is gereserveerd voor door Droomparken te bouwen en verkopen/verhuren chalets.De

De krant citeert Orez directeur Bruil, die verklaart dat het verzoek om ontheffing mogelijk  betrekking heeft op een tijdelijk kantoor annex receptie.

Zoals ik eerder al schreef, als er door Orez een verzoek tot inrichten van een camping is ingediend (en daar lijkt het op), dan is dat verzoek rijkelijk laat. De camping is, zeker voor wat betreft de infrastructuur, al grotendeels ingericht.

Dat die inrichting conform de wensen van HHNK is gebeurd is ongetwijfeld waar. Maar de gemeente dient bij het verstrekken van een vergunning (voor het aanleggen van een camping) ook rekening te houden met de ruimtelijke eisen van de provincie.

En daar is, zoals uit het in dit bericht opgenomen kaartje blijkt, geen rekening gehouden.

Dat kan uiteindelijk alleen maar leiden tot een nieuw conflict met de provincie over de ruimtelijke indeling van het gebied en komt er geen einde aan het gemeentelijk gepruts op dat gebied.

Maar gelukkig is er wel een raadsbreed akkoord, dat voorkomt dat het gepruts anderen (zoals de krant) opvalt.

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Gepruts.”

  1. OMG. ik ver-baas me niet eens, en dan de uitvoering rechttoe rechtaan lelijker kan haast niet. Wat mij opvalt is dat wij inwoners van Enkhuizen hier niet meer langs het IJselmeer kunnen lopen er zullen ongetwijfeld hekken komen met prikkeldraad.

    Like

    1. Waar de camping komt kunt u inderdaad niet meer langs het IJsselmeer lopen, daar staat tegenover dat als alles doorgaat er een soort baai komt waar dat wel kan. Of alles doorgaat hangt af van de omvang van het vakantiedorp. Als Enkhuizen haar afspraken over de omvang van dat dorp niet nakomt, dan bestaat de kans dat Droomparken zich ook niet gedwongen voelt haar onderdeel van de plannen (constructie baai en strand) uit te voeren.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: