Van start.

Nu op 17 december 2019 de grond op het REZ is overgedragen aan Orez BV, heeft die besloten dat de tijd gekomen is om de nieuwe camping te gaan inrichten.

Daar is men mee begonnen voordat het bestemmingsplan definitief is vastgesteld.

Het streven is immers de camping per 1 april up en running te hebben. Bercamo, die belast is met de begeleiding van de verhuizing naar de nieuwe camping, heeft eerder de verwachting uitgesproken om half maart te kunnen beginnen met de verhuizing en heeft die streefdatum (voor zover ik weet) nog niet bijgesteld.

Bovendien ligt er een toezegging  van de Orez directie (Andries Bruil) dat niet verhuisd zal worden naar een camping die niet gereed is, dus er zal stevig moeten worden aangepakt.

Ik heb mijn twijfels over het tijdstip waarop de camping gereed zal zijn, maar de Orez directie is er van overtuigd, dat zij haar belofte gestand kan doen.

Daarbij zal veel afhangen van wat er de komende twee dagen gaat gebeuren. Gaat Heemschut inderdaad bezwaar aantekenen tegen wat zij ziet als een ingreep in een provinciaal monument?

Dat de gronden, waarop de camping gerealiseerd moet worden, onderdeel zijn van een provinciaal monument leidt geen twijfel. Dat staat klaar en duidelijk op de akte van overdracht van de gronden.

Volgens mij kan ingrijpen in die gronden alleen na verleende vergunning en voor zover ik weet, is die vergunning nog niet aangevraagd, laat staan verleend.

Wat dat betreft neemt Orez het risico dat aan haar dadendrang abrupt een einde komt als een partij (wie dan ook) bezwaar aantekent tegen de inhoud van het resterende deel van het bestemmingsplan.

In dat geval zal men stopzetting van werkzaamheden verlangen tot het moment waarop het bestemmingsplan definitief is geworden.

Bronnen zeggen me, dat er tussen nu en 29 januari bezwaar zal worden aangetekend,  en in dat geval ben je al snel 2.5 jaar verder, voordat je met inrichten van de camping kunt beginnen, zo je daar überhaupt al toestemming voor krijgt..

IMG_20200125_130238229_HDR

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: