Meedenken.

Naast de wat in het algemeen gestelde uitnodiging van de heer Andries Bruil, inmiddels ook directeur van Orez, kreeg ik zaterdag een op naam gestelde uitnodiging van Jasper Benus, werkzaam bij Dietz Strategie en Communicatie.

Alom bekend vanwege Alliantiemanagement van het circuit in Zandvoort, Placebranding van Goeree Overflakkee en het omgevingsmanagement van Lelystad Airport.

Ik dank de uitnodiging van Jasper aan het feit dat ik een zienswijze heb ingediend, zodat ik aanneem dat alle andere indieners van zienswijzen ook door hem zijn uitgenodigd.

Of die anderen de uitnodiging van Orez bv zullen aanvaarden is echter nog maar de vraag. Een aantal van hen heeft immers al aangekondigd vastbesloten te zijn om hun bezwaren aan de rechter voor te leggen.

Mijn bezwaren betroffen de berekening van de verkeersintensiteit na voltooiing van de herinrichting. Niet zozeer vanwege het tijdstip van de metingen (februari) maar vanwege de wijze waarop die metingen waren verwerkt. Namelijk door de gemiddelde waarden (van SWL) op te tellen bij de maximale waarden van de overige functies.

Deze methodologisch onjuiste werkwijze vormt een bedreiging voor het kostenneutraal uitgangspunt, dat  de gemeente beweert te hebben gehanteerd. Een verkeersintensiteit die groter is dan verwacht zal leiden tot noodzakelijke aanpassing van de toevoerwegen (buiten het plangebied) en daardoor resulteren in extra kosten voor de gemeente.

In haar antwoord op mijn zienswijze heeft de gemeente laten weten dat het tijdstip van metingen is veranderd. Prima, maar de verwerking van de gegevens is gewoon hetzelfde gebleven en dus is mijn bezwaar niet weggenomen.

Over de vraag, of ik die vraag aan de rechter moet voorleggen heb ik nog geen besluit genomen.

Enfin, alle bijeenkomsten worden gehouden in Brouwerij de Werf, Paktuinen 6. Aanvang op zaterdag 18 januari om 16.00 tot 17.30. Op maandag en dinsdag van 17.00 tot 20.00.

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: