Waarom de raad geen genoegen neemt met de bouw van zeg 100 huizen op het REZ, maar liever procedeert tegen de provincie om er 200 te mogen bouwen is me een raadsel en wordt nergens uitgelegd door de raad.
Enerzijds begrijpelijk. Als het college zegt spring, vraagt de raad alleen maar “hoe hoog” en verdiept zich verder niet in de reden voor die opdracht. Én als het college zegt “geef ons een opdracht om te procederen” dan voldoet de raad braaf aan dat verzoek. Zonder zich verder ook maar iets af te vragen.
Beseft de raad eigenlijk wel hoeveel 200 woningen zijn?
De Begoniastraat telt, meen ik, 65 huizen en dat zal voor de Violenstraat en de Goudbloemstraat niet veel anders zijn.
Dus waar de raad over wil gaan procederen (althans, daar heeft ze het college net opdracht voor gegeven) is, dat er buitendijks iets moet komen dat qua oppervlak vergelijkbaar is met die drie straten in de Bloemenbuurt. Dat zijn erg veel huizen.
Het enige wat de provincie wil is minder huizen. Hoeveel minder? Ga als gemeente daar over praten in plaats van te procederen.
Maar SP coryfee Wim Stolk denkt daar (blijkens zijn opmerkingen in het NHD) heel anders over. Zijn “gevoel” zegt hem, dat de provincie iets met auto’s wil t.b.v. het ZZM.
En om dat te beletten is hij bereid het college op te dragen een procedure tegen de provincie aan te spannen, om de bouw van 200 woningen veilig te stellen. Met als gevolg dat ter plekke ook 300 parkeerplekken moeten worden gerealiseerd, maar dat laat hij uiteraard onvermeld.
Mijn “gevoel” zegt me, dat college en raad van kwaad tot erger gaan in hun wanhopige poging gezichtsverlies te voorkomen.
Het college heeft (geheel naar eigen inzicht) een concessie voor de bouw van 200 vakantiehuizen verkocht. Waarvan de geschatte waarde 20 miljoen is.
Mijn “gevoel” zegt verder, dat de verkoopprijs van die concessie zo ontzettend laag is, dat de gemeente haar niet openbaar durft te maken.
De keerzijde daarvan is, dat er zoveel geld aan de concessie kan worden verdiend, dat de eigenaar zich wel drie keer zal bedenken voordat hij het project afblaast.
Met als gevolg, dat uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht zal komen.
Tenminste, als we tijdig een competente onderhandelaar kunnen vinden, om de komende onderhandelingen met Droomparken tot een goed einde te brengen.
Ik kan niet begrijpen dat de heer Stolk, wiens partij de grootste fractie heeft binnen de raad, een gepasseerd station erbij haalt (parkeren) en kennelijk niet de moeite neemt om de motivatie van provinciale staten tot zich te nemen.
Of is de (realistische beeldspraak van Pim) te ingewikkeld.
LikeLike
Persoonlijk zie ik liever minder huisjes en meer natuur, en sta dus achter de provincie die het kennelijk beter met ons voor heeft dan ons incompetente gemeentebestuur.
LikeLike
Mee eens, maar dat soort keuzes worden ons nooit voorgelegd.
LikeLike