Wie niet horen wil, moet voelen.

Nu lees ik weer, dat het college “verrast” is, doordat de provincie besloten heeft om een “reactieve aanwijzing” te geven, waardoor de voorgenomen herinrichting van het REZ feitelijk wordt stilgezet.

Tot het moment waarop de gemeenteraad haar gezonde verstand heeft terug gevonden en doet wat de provincie haar (door middel van haar zienswijze) heeft voorgesteld.

Daarover “verrast” zijn kan alleen maar als je de zienswijze (die door de provincie was ingediend) niet hebt gelezen. Voor wat de raad betreft, ik ben er vrijwel zeker van, dat  de individuele raadsleden niet de moeite hebben genomen om dat te doen.

Die volgen gewoonlijk de door het college gegeven “aanwijzingen”. In dit geval zelfs unaniem, met als resultaat dus een “reactieve aanwijzing” van de provincie.

Ik had de zienswijze van de provincie wél gelezen en heb er in mijn columns steeds op gewezen, dat zonder wijziging van het aantal te bouwen woningen een aanwijzing heel waarschijnlijk was.

Het is daarom ondenkbaar, dat het college verrast was door de “wie niet horen wil moet voelen” maatregel van de provincie. Het was een doelbewust genomen risico, waarmee het college zich waarschijnlijk probeert los te wrikken uit de onoverzichtelijke situatie waarin men zichzelf heeft gemanoeuvreerd.

Wat de aanwijzing betreft, het gaat hier om een vooraankondiging. De precieze tekst is nog niet bekend, maar wat me zou verbazen is als daar geen verplichting jegens Natura 2000 in zou voorkomen.

Je kunt het nieuw aan te leggen haventje niet uitvaren, zonder in Natura 2000 gebied te komen. Dat er op die plek een watersportcentrum zal verrijzen, zoals Thomas de Boer zich dat voorstelt, lijkt me daarom onwaarschijnlijk.

Hopelijk laat de provincie op 3 december weten, hoe ze daar tegenover staat.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Wie niet horen wil, moet voelen.”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: