Narrig

Waar ik wel een beetje narrig van word zijn die vrolijke, niks aan de hand berichten, die het NHD mij aanreikt. Ik weet het, ze kunnen er niks aan doen, want ze zijn nu eenmaal verslaggever en ze moeten verslag doen van wat ze wordt verteld.

Door zo’n Andries Bruil (van Droomparken) bijvoorbeeld.

Die is lekker stamppot wezen eten met de campinggasten en roept “we hebben niet voor niets voor Enkhuizen gekozen, dat is voor ons een strategische locatie.”

Oh ja, maar waar was Bruil dan toen hij kon meedoen aan een competitieve dialoog of aan de openbare inschrijving? In geen velden of wegen te bekennen. In plaats daarvan stuurde hij een katvanger, die voor hem een onderhandse gunning moest zien los te peuteren van de gemeente.

Of wil hij beweren, dat hij niet wist dat het Enkhuizerzand in de aanbieding was en er pas achterkwam toen Tuin en consorten er mee liepen te leuren?

Trouwens, toen Orez haar overeenkomst met de gemeente sloot (november 2018) bevatte die al een bepaling, die het noodzakelijk maakt een aan Bruil gelieerde onderneming in te schakelen.

Nog voordat Bruil Orez had gekocht, bepaalde hij al dat Orez gebruik moest maken van een aan hem gelieerd bedrijf bij de verhuizing van de camping.

In het gunstigste geval heeft Enkhuizen zich, door Droomparken, op spectaculaire wijze een oor aan laten naaien door in zee te gaan met Tuin en consorten. In het ergste geval wist de gemeente dat ze met een stroman onderhandelde en was er persoonlijke belang in geding om dat voor de raad (en daarmee de bevolking) geheim te houden.

Zolang er geen bewijs van het tegendeel komt, blijf ik er van uitgaan dat Bruil voor één miljoen grond gekocht heeft van de gemeente, die hij straks voor twintig miljoen kan verkopen.

En daar kan best een stamppot maaltijd met de campinggasten van af en is het ook niet moeilijk om van alles en nog wat te beloven. Zoals, dat de nieuwe camping per 1 april 2020 klaar zou zijn. Gaat niet gebeuren natuurlijk en dat weet hij zelf ook wel.

Maar wat zou het, de campinggasten kunnen nergens heen en hoe meer er uiteindelijk afhaken, hoe beter het is voor Droomparken. Want dan kunnen ze chalets verkopen en  verhuren. Wat er ook in Broekerhaven wordt gedaan door Europarcs. Daar was ruimte voor 78 chalets, met een beetje geluk halen ze uiteindelijk het dubbele in Enkhuizen.

Nu de kaarten zijn geschud en de contracten zijn getekend, mag er naar hartenlust en door iedereen worden geparticipeerd. Uiteraard met respect voor hetgeen er reeds is vastgelegd tussen gemeente en Droomparken.

En natuurlijk ook rekeninghoudende met het verdienmodel van Droomparken want Andries Bruil mag dan de goedheid zelf zijn, hij is zeker niet gek.

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Narrig”

  1. Ik denk dat de mensen die nog op de camping staan hopen dat het niet doorgaat en ze voorlopig kunnen blijven staan. Dit is dan wel zuur voor de mensen die echt dachten dat de camping weg moest en hun carvan ingeleverd hebben.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: