Replica’s?

Begrijp ik het nu goed, dat de gemeente zich, behoudens de spreekwoordelijke vinger aan de pols, niet meer bemoeit met de indeling van het park, maar dat de uitkomst daarvan bepaald wordt door het participatie-overleg tussen Droomparken en andere stakeholders?

Een gang van zaken waar diverse raadsfracties zich lovend over hebben uitgesproken, maar die natuurlijk wel inhoudt, dat raad en college de participanten niet langer in de weg zullen lopen.

Met als enige beperking dat de participanten zich houden aan het beeldkwaliteitsplan. Juist over die beperking heb ik mijn twijfels.

Sommige fracties zagen visioenen van een vakantiepark als een vissersdorpje aan het IJsselmeer, terwijl ik me meen te herinneren, dat dit (in de opvatting van de provincie) juist niet de bedoeling was.

Dus geen geleidelijk overgang van museum naar vakantiedorp, maar een harde en  duidelijke scheiding tussen beide functies.

Ik heb geen idee in hoeverre de provincie nog invloed kan uitoefenen op het beeldkwaliteitsplan, maar het zou zo maar kunnen, dat in plaats van replica’s van  visserswoningen er gewoon recreatiebungalows gebouwd gaan worden.

En waarom ook niet? Het is een recreatiepark, dus waarom zou het er ook niet uitzien als een recreatiepark.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Replica’s?”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: