Verhoogd risico.

Dinsdag over een week zal de raad een besluit nemen. Welk besluit kunt u hier lezen. Het eerste punt van het besluit luidt als volgt;

“Kennis te nemen van en in te stemmen met het concept van de “Nota beantwoording zienswijzen”.

De nota beantwoording zienswijzen kunt u hier lezen. Onder 15 vindt u de zienswijze die ik namens de Paljas Vereniging Enkhuizen heb ingediend. De samenvatting ervan luidt.

Indiener geeft aan dat in de mobiliteitstoets bij de berekening van de verkeersgeneratie een methodologische fout zit. Volgens de indiener is de maximale waarde onjuist (door het optellen van maximale en gemiddelde waardes) en is vergeten de meer dan honderd parkeerplekken voor het Sprookjeswonderland op de Kooizandweg mee te nemen.

De reactie van het college is, De mobiliteitstoets wordt aangevuld op basis van nieuwe verkeerstellingen. 

Prima natuurlijk dat er nieuwe tellingen worden gebruikt, maar wordt ook de methode van berekenen aangepast. Mijn bezwaar gold het feit dat men gemiddelde waarden bij maximale waarden optelde, om zodoende het aantal maximale verkeersbewegingen te bepalen.

Voor Sprookjeswonderland werd uitgegaan een gemiddelde bezetting van 160 plekken die in 320 verkeersbewegingen resulteerde, terwijl op topdagen SWL makkelijk beslag legt op 600 parkeerplaatsen wat resulteert in 1200 verkeersbewegingen.

Kortom, door “gemiddelde” waarden op te tellen bij “maximale” waarden en de som er van te beschouwen als maximale waarde geeft mobiliteitstoets Enkhuizerzand een te laag (en daarmee vertekend) beeld van de te verwachten verkeersintensiteit.

Of die onzekerheid over de toekomstige verkeersintensiteit (op de aan- en afvoerwegen) voldoende reden reden is, om uitstel van de te nemen beslissing te bepleiten is uiteraard aan de raad om te bepalen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: