Metafoor

De prijs voor de mooiste metafoor voor wat betreft de politieke bemoeienissen met het recreatieoord mag van mij naar onze lokale verslaggever Paul Gutter gaan.

luchtkasteel“Luchtkastelen bouwen op drijfzand”.

Over 10 dagen zal de raad doen wat het college van haar vraagt en keurt zij het drastisch gewijzigde bestemmingsplan goed.

Waarna de provincie concludeert, dat geen acht is geslagen op de door haar meermalen  geuite bezwaren over het bouwvolume. Ik citeer de provincie.

Of de maximaal 200 vakantiewoningen wel hoogwaardig inpasbaar zijn wanneer zij niet ieder aan vaarwater liggen laat zich thans niet beoordelen. Ontwerpend onderzoek moet dat uitwijzen. Daar had de ARO ook om verzocht. Op dit moment kan ik als PARK slechts de door de ARO gemaakte opmerking dat ‘maximaal 200 vakantiewoningen voor deze lokatie mogelijk een te zwaar programma is’ onderschrijven.

“Mogelijk” is een ambtelijk synoniem voor definitief.

Dus het is vrijwel zeker, dat de provincie het door de raad goedgekeurde plan prompt terugstuurt, met de aanwijzing het bouwvolume te verminderen.

Zodat er voor de gemeente weinig anders opzit, dan zich opnieuw bij Droomparken te melden met de mededeling, dat de overeenkomst die ze kort daarvoor was aangegaan met Orez niet kan worden uitgevoerd. Gelet op het verdienmodel van Droomparken zal die het verlies aan inkomsten door de gemeente gecompenseerd willen zien.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Metafoor”

 1. Het is gewoon droevig. Als de fractie voorzitter van S.P. een open vraag steld aan de wethouder hoe het kan dat het vlekkenplan 2014 werd verlaten voor bastion, om uiteindelijk een bijna identiek vlekkenplan van 2014 ter goedkeuring te ontvangen; houdt de wethouder een betoog over PARK en ARA ,wat er op neer komt dat zij de oorzaak zijn van dit gedraai. Ik heb mevrouw Keesman het PARK rapport gestuurd om te kunnen zien wat er gebeurt is.
  Haar reaktie: Ik ben in het bezit van dat rapport (…)
  Politiek en toneel???

  Like

  1. De SP probeert al een tijdje te bewijzen dat er in de provincie anti democratische krachten aan het werk zijn, die de democratisch genomen besluiten van de raad dwarsbomen.
   De provincie ziet het (vermoed ik) eerder als een poging van deskundigen, om te proberen te voorkomen, dat volstrekte onwetenden onherstelbare schade veroorzaken.
   Daarbij doet de SP voorkomen alsof een raadsbesluit en wet van Meden en Persen is. Dat is niet het geval. Raadsbesluiten kunnen eenvoudig vervangen worden door nieuwe raadsbesluiten.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: