Tegemoet komen.

Op 1 oktober 2009 begon ik met “Prietpraat”, een blog over de lokale politiek. Na 10 jaar en 2450 berichten vind ik het welletjes.

Alleen nog wat commentaar op het ontwarren van de gordiaanse knoop die de gemeente voor zichzelf heeft gecreëerd onder de naam REZ. Misschien nog wat terugkijken, maar de lol is er af en het einde van Prietpraat is in zicht.

Hoewel het gerucht de ronde doet dat de gemeente nog een rol van betekenis wil spelen, denk ik, dat dit niet meer is dan wensdenken. Met het sluiten van de overeenkomst met Orez bv, [pardon Droomparken], heeft ze immers al haar troeven uit handen gegeven.

Hoewel het nog wel even zal duren voor de gemeenteraad dat ook door heeft zal het niet lang meer duren of de naakte waarheid zal ook daar doordringen en dat moment zou ik voor geen goud willen missen.

Enfin, het is weliswaar formeel nog niet gezegd, maar iedereen begrijpt hopelijk wel, dat de bespreking van de bezwaren ook in oktober niet doorgaat. In veertien dagen tijd een zinnige reactie bedenken op 72 zienswijzen is gewoon niet te doen, daar moet het college veel meer tijd voor beschikbaar stellen.

Doorgaan op de ingeslagen weg lijkt me een zinloze onderneming en voor wijziging van wat er tussen gemeente en Droomparken is overeengekomen heb je om te beginnen de toestemming van Droomparken nodig en daarenboven zullen die wijzigingen tegemoet moeten komen aan de wensen van het ZZM.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

7 gedachten over “Tegemoet komen.”

 1. Dank je, Chris, voor de fijne gesprekken die wij hadden. Jouw mening respecteer ik zeer. Blijf het REZ-gedoe kritisch volgen. Hoop je gauw weer te spreken. Het allerbeste, kerel. Groeten, Edo

  Like

 2. Gelijk heb je Pim dat je stopt. Maar helaas, daardoor stopt het op kritische wijze aanspreken van gemeenteraadsleden die mislukken in hun taak het college B&W in hun functioneren en of besluiten te controleren.

  Like

  1. Klopt maar als individu bereik je niks, dat heb ik de afgelopen 10 jaar wel bewezen. Misschien dat je met een Vereniging van Vrije Burgers (De Nieuwe Geuzen) wel iets van de grond krijgt.

   Like

   1. Je hebt meer bereikt dan je denkt.
    Je beïnvloeden vele meningen en men ging erover nadenken.
    Vaak legde je de schuld bij de raad en terecht.
    Maar vergeet de schuld van de burgers niet.
    Ze kozen je niet. Een gemiste kans om de raad wakker te schudden.
    Ik zal je doortastende speurwerk missen.

    Like

    1. Leuk om juist van jou een reactie te krijgen. Ik vergeet zeer zeker het aandeel van de burger niet. Hun gemakzucht evenaart de gemakzucht van hen door wie ze zich laten vertegenwoordigen.
     En dus valt er voor hen niets te klagen.

     Like

  1. Dank je Karin, maar zolang het REZ niet is afgerond blijf ik me er in verdiepen. Ik begrijp dat voor wat de nieuwe camping betreft nog niets helemaal zeker is. Zonder nieuw bestemmingsplan geen vergunning en zonder vergunning geen nieuwe camping waar je naartoe kunt verhuizen.
   En zonder verhuizing kun je niet aan het vakantiedorp beginnen. Als je het mij vraagt zitten jullie er nog wel een tijdje. 😉 En dan heb ik het nog net eens over het stikstof besluit.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: