Twijfelen

————————————————————————–

Naar aanleiding van mijn column van gisteren slingert het D66 commissielid Christian Iles de bovenstaande tweed de wereld in.

In een paar regels bevestigt Christian dat hij uit het juiste hout is gesneden om een politieke functie te ambiëren.

Zijn motto lijkt te zijn, vertrouw niemand op zijn woord, behalve het college.

Terwijl ik eerder neig naar, vertrouw niemand op zijn woord en in het bijzonder het college van Enkhuizen (en zij die daarmee samenspannen) niet.

In eerdere Tweets had hij al vragen gesteld ten aanzien van de inhoud, waarbij ik hem verwezen heb naar mijn blog.

Nu gaat hij een stapje verder door zich af te vragen of ik mijn verzoek überhaupt wel heb verstuurd. Ik verwijs hem opnieuw naar mijn blog. Dit keer van 2 augustus 2019.

https://pimsep.wordpress.com/2019/08/02/opnieuw-uitstel/

vragenDaar vindt hij de email van projectleider Slagter met daarin de bevestiging dat mijn verzoek is ontvangen. Waaruit (naar ik hoop) Christian in staat is de conclusie te trekken dat ik kennelijk wel in staat ben zo’n verzoek in te dienen.

Iets wat hij in zijn eerdere Tweets nog in twijfel trekt.

Verder kan hij daar ook lezen dat Slagter (op 2 augustus, dus 8 weken na mijn verzoek) mij belooft om uiterlijk over twee weken met een inhoudelijke reactie te komen.

Een termijn die hij wederom niet haalt. Ditmaal met excuus dat hij Orez moet vragen of hij bepaalde informatie mag prijsgeven.

Mijn vraag komt echter neer op de door de gemeente gemaakte kosten/baten analyse voor het afsluiten van de overeenkomst. Als die niet is gemaakt, nog geen man overboord, dat zegt dan weer iets over de zorgvuldigheid waarmee men het project heeft uitgevoerd.

In ieder geval is verder uitstel op die grond volstrekt overbodig.

Mijn blog gaat uitsluitend over lokale politieke onderwerpen. Dat het in D66 kringen niet wordt gelezen, omdat de inhoud ze niet aanstaat vind ik opmerkelijk. Ik lees namelijk wel alles wat politieke partijen de moeite waard vinden om te vermelden.

Sterker nog, op dit blog maak ik ruimte voor al het nieuws dat ze de moeite waard vinden om te vermelden. Als men op de columntitel klikt volgen er na de reacties de “newsfeeds”. Afkomstig van de websites van alle politieke partijen.

Wat D66 betreft was het laatste moment dat er iets vermeldenswaardig gebeurde 11 maart 2018 toen de groenste politicus uit 2017 op bezoek kwam.

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Twijfelen”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: