Zachte heelmeesters.

“Spinning” (=draaien) is het (in de politiek vaak gebruikte) kunstje om een boodschap met een negatieve lading een zodanige draai te geven, dat ze een positieve lading krijgt.

Afgelopen week kwam het bericht dat de behandeling van het bestemmingsplan REZ met een maand vertraagd  was. Wat natuurlijk een boodschap is met negatieve lading.

Daarop reageerde fractievoorzitter Van Reijswoud (zelf ook ambtenaar) met de mededeling dat hij het liever goed en zorgvuldig had, dan snel.

Vertraging in de werkzaamheden is volgens ambtenaren altijd het gevolg van goed en zorgvuldig werken, wat uiteraard een positieve lading heeft.

Hieronder de planning van werkzaamheden, zoals die februari 2016 aan de raad werd voorgelegd.

planning 2016

De vaststelling van het bestemmingsplan was ingepland op oktober 2017, maar vindt nu  (als het gevolg van het goed en zorgvuldig werken) plaats in oktober 2019.

Een vertraging van maar liefst twee jaar.

Helaas heeft dat “goed en zorgvuldig werken” van bestuur en de ambtelijke organisatie er niet toe geleid, dat het overgrote deel van de bezwaren tegen de ingediende plannen zijn weggenomen.

Je zou dat natuurlijk kunnen uitleggen als een gebrek aan bekwaamheid van onze bestuurders en haar ambtelijke staf.

Te meer daar de gemeente inmiddels met handen en voeten gebonden is aan die plannen vanwege haar overeenkomst met Orez BV.

Zodat aanpassing van die plannen op zijn minst de goedkeuring van Orez BV/Droomparken nodig heeft.

Maar de bekwaamheid van bestuurders en ambtenaren mogen in Enkhuizen niet in twijfel worden getrokken, want de zachte heelmeesters maken daar nog steeds de dienst uit.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Zachte heelmeesters.”

  1. Wat is dat herkenbaar binnen de gemeente stede broec alwaar ik woonachtig ben. Ik ben in ieder geval nog steeds op zoek wat de ambtelijke fusie als meerwaarde heeft gekregen. In ieder geval niet een efficiëntere en goedkoper functionerende sed-organisatie. Maar dat wil ik niet eens toerekenen aan de ambtenaren die werkzaam waren binnen de onafhankelijke werkende gemeentes. Nee, mismanagement van burgemeester en wethouders ligt daaraan ten grondslag. En dat is na de fusie wezenlijk niet veranderd of verbeterd nu B&W de werkzame ambtenaren binnen de Sed-organisatie als hun adviseurs bedschouwen m.a.w. Geen enkele sturing geven aan die organisatie. En als je dan vervolgens een gemeenteraad heb die geenszins aan hun verantwoordelijk taak tegemoet komt, zie http://www.gemeenteraadsleden.nl, uit oogpunt van coalitiebelangen etc., dan wordt je als criticaster niet serieus genomen.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: