Verplichtingen nakomen.

Ik maakte me al ongerust, maar ziedaar, ruim drie weken nadat ik mijn WOB verzoek had ingediend kwam de ontvangstbevestiging mijn brievenbus in rollen.

Met de mededeling, dat ik uiterlijk op 1 oktober een antwoord tegemoet kan zien.

Het is geen ingewikkeld verzoek. De gemeente beweerde (in antwoord op door HEA gestelde vragen) dat ze solvabiliteit van Orez bv had onderzocht en in orde had bevonden.

Mijn verzoek komt neer op inzage in de documenten, waarop de gemeente haar oordeel inzake de solvabiliteit van Orez BV had gebaseerd. Er van uitgaande, dat die zich in een mapje bevinden, dan wel digitaal zijn opgeslagen.

De gegevens waar ik over beschik zijn, dat Orez BV een werkmaatschappij is, zonder personeel en met een geplaatst kapitaal van € 200,-. Eigendom van een (op dezelfde datum opgerichte) houdstermaatschappij met een geplaatst kapitaal van € 201,-.

Kortom, op basis van welke overige documenten ben je (als gemeente) tot de conclusie gekomen, dat de rechtspersoon Orez BV solvabel was en in staat zou zijn om haar (in de miljoenen lopende verplichtingen) na te komen.

Belangrijk, omdat de gemeente de voorfinanciering van het project als een risico zag, dat ze wilde overdragen aan de ontwikkelaar.

Die, naar mijn bescheiden mening, gezien zijn werkkapitaal, dat risico natuurlijk alleen maar op zich kon nemen als hij tegenover ZIJN bank kon aantonen dat hij beschikte over een (door de gemeente afgegeven) onherroepelijke betalingsverplichting.

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Verplichtingen nakomen.”

  1. Dat alles zo snel beantwoordt wordt (!?) is vaste tengevolge van de ambtelijke fusie die tot de nodige kostenbesparing heeft moeten leiden (en tot heden alleen maar een kostenverhogende organisatie heeft opgeleverd). En dat verwijt ik niet de ambtenaren maar de verantwoordelijke colleges van B&W die als een kip zonder kop te werk zijn gegaan die ook binnen het ambtenarenkorps tot de nodige frustraties leiden en geleidt hebben.

    Like

    1. Wat voor vertraging zorgt is, dat het te geven antwoord “goedgekeurd” moet worden door de betreffende wethouder. Het kan (ik zeg met nadruk KAN andere verklaringen zijn ook mogelijk) daarom zo zijn dat de ambtenaar in kwestie het antwoord al binnen een week klaar heeft, maar dat de wethouder het om politieke redenen uitsmeert over de maximaal toelaatbare tijd. Mijn indruk is dat het “beleid” is om zo lang mogelijk te wachten met de beantwoording, maar bewijzen kun je zoiets nooit.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: