Geen dienst bewezen.

Afgelopen dinsdag liet de voorzitter van Enkhuizen Vooruit (Jan Bruin) in het NHD weten, dat hij gefrustreerd zijn eigen creatie (de politieke partij “Enkhuizen Vooruit”) de rug had toegekeerd en zich terug had getrokken als voorzitter van die club.

Zijn eigen creatie? Inderdaad, Bruin was eind 2017 gevraagd voorzitter te worden van Nieuw Enkhuizen. Een uitnodiging die hij had geaccepteerd. Na korte tijd in de keuken van Nieuw Enkhuizen te hebben rondgekeken, beviel hem kennelijk niet wat hij daar aantrof.

Hij bedankte als voorzitter en begon een nieuwe partij met de naam Enkhuizen Vooruit.

Omdat het enige nog resterende raadslid van Nieuw Enkhuizen onmiddellijk toetrad tot  Enkhuizen Vooruit, hoefde die partij niet te voldoen aan alle formaliteiten waar nieuwe partijen gewoonlijk aan moeten voldoen als ze mee willen doen aan de verkiezingen.

Een geniale zet van Jan, maar één die kennelijk niet heeft opgeleverd wat hij er van had verwacht. Hoewel hij Nieuw Enkhuizen (4 maanden voor de verkiezingen) (be)stuurloos achterlied wist NE tijdens de verkiezingen toch nog twee zetels te behalen, het dubbele van wat Jan met zijn eigen (nieuwe) partij behaalde.

Jan’s argument om te stoppen, de geringe onderlinge samenwerking, is ook niet helemaal waar. Alle in de raad zittende partijen (dus ook Enkhuizen Vooruit) zijn er namelijk heel erg trots op, dat ze samenwerken d.m.v. een raadsbreed akkoord.

Het heeft er alle schijn van, dat Jan Bruin de lokale politiek als een persoonlijk speeltje beschouwde, dat hij – nu de door hem gewenste resultaten uitblijven – weer afdankt.

Jammer, want daarmee heeft hij de lokale politiek geen dienst bewezen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: