Aanvullende vraag?

In antwoord op de door Enkhuizen Vooruit gestelde vragen laat het college het volgende weten.

Vraag. Welk bedrag is er door de Gemeente Enkhuizen tot dusver in rekening gebracht bij de projectontwikkelaar?

Antwoord. Alle financiële bepalingen, met daarbij de bedragen en de momenten waarop deze verschuldigd zijn, zijn opgenomen in de gesloten anterieure overeenkomst. Tot op heden is door ons een bedrag van € 383.000,– bij OREZ B.V. in rekening gebracht.

Een bedrag van € 383.000,- voor de ambtelijke bijdrage aan de werkzaamheden van Orez liegt er niet om, zeker omdat ik geen flauw benul heb waar die bijdrage uit heeft bestaan.

Wat we wel kunnen vaststellen is wat die ambtelijke bijstand NIET heeft opgeleverd.

Een bestemmingsplan dat voldeed aan de verwachtingen van de direct betrokkenen, zoals het ZZM, Sprookjeswonderland, de belangenvereniging van standplaatshouders en de zeilschool. Die hebben namelijk allemaal zienswijzen ingediend.

Ook van een soepele verhuizing van de camping (noodzakelijk voordat er überhaupt aan iets kan worden begonnen) is geen sprake.

Anderhalve maand voor het einde van het contract met de gemeente weten campingbewoners nog steeds niet waar ze aan toe zijn. Hopelijk wordt ergens in augustus duidelijk hoe de nieuwe camping er uit komt te zien en wie er mee kan.

Terwijl ook het tijdstip waarop er verhuisd kan worden nog steeds in nevelen is gehuld en men pas met herinrichten kan beginnen nadat de camping is verhuisd.

Kortom, wat de gemeentelijke betrokkenheid bij de plannen precies heeft opgeleverd is mij niet helemaal duidelijk. Misschien een aanvullende vraag waard voor EV!?

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: