Plichtsverzuim.

In de krant las ik dat de vereniging Heemschut (in samenwerking met het Comité tot het behoud van het Enkhuizerzand) tijdens het voorgaande weekend 500 handtekeningen heeft opgehaald tegen de bestaande plannen voor herinrichting van het REZ.

Ik heb even op hun website gekeken, maar volgens mij waren die 500 nog niet opgeteld bij wat ze via het internet hadden opgehaald. Als ik dat goed heb, dan hebben ze nu (in totaal) 3100 handtekeningen verzameld.

Echter, het comité tot behoud had zelfstandig ook al meer dan duizend handtekeningen verzameld. Moeten die daarbij opgeteld worden, vraag ik me af?

Dan het andere comité, dat ook een ander plan wil dan is overeengekomen met Orez en terug wil naar het voorlopige plan plus een uitbreiding van het bestaande zwembad met een buitenbad. Volgens hun website hebben ze inmiddels 313 medestanders gekregen.

Alle twee willen ze dus iets anders dan waartoe de gemeente zich inmiddels (tegenover Orez bv) heeft verplicht en ik heb zo maar het gevoel, dat Droomparken er niet op zit te wachten, dat de gemeente haar verplichtingen (die ze jegens Orez is aangegaan) niet of in mindere mate zal nakomen.

Eerder schreef ik al, dat het niet ongebruikelijk is dat Droomparken de kavels waarover ze beschikt tegen een jaarhuur van € 6000,- ter beschikking stelt aan degene die daar een vakantiewoning op willen bouwen.

In de overeenkomst tussen gemeente en Orez is sprake van 200 kavels wat neerkomt op een jaaropbrengst van € 1.2 miljoen alleen al uit de verhuur van bouwkavels. Ik kan me zo maar voorstellen dat Droomparken zal eisen, dat hetgeen er tussen gemeente en Orez is overeengekomen (en waar Droomparken inmiddels eigenaar van is) op een of andere wijze zal worden uitgevoerd.

Dus, ik begrijp en respecteer (tot op zeker hoogte) de wensen van “het volk” en anderen die zich sinds kort met deze kwestie bezig zijn gaan houden, maar ik voorzie problemen voor wat betreft de realisatie van hun wensen. Omdat het uiteindelijk Droomparken is, die daarmee akkoord zal moeten gaan.

Eerlijk gezegd vind ik het de taak van de raadsfracties om de kiezers over die stand van zaken te informeren. Om zodoende de discussie over dit onderwerp in goede banen te leiden. Maar hun plichtsverzuim op dat gebied is een onvervreemdbaar onderdeel van de Enkhuizer bestuurscultuur, zoals dat (gedurende afgelopen 10 jaar) keer op keer is aangetoond.

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: