Acht Vragen

Hopelijk krijg ik morgen het antwoord op de 8 vragen die ik het college heb gesteld. Het valt niet uit te sluiten dat de antwoorden nieuwe vragen zullen oproepen. De door mij gestelde vragen zijn:

1. Document betreffende de samenstelling van de beoordelingscommissie die het voorlopige (en het definitieve plan) plan voor herinrichting van het REZ heeft beoordeeld.

2. Document inzake de adviezen die de beoordelingscommissie aan het college heeft gegeven. Van zowel het voorlopige als het definitieve plan.

3. Document waarmee (en tijdstip waarop) de aandeelhouders van Orez bv te kennen hebben gegeven hun aandelen te hebben ondergebracht in de Holding Recreatieoord Enkhuizerzand BV.

4. Document waarmee (en tijdstip waarop) de Holding Recreatieoord Enkhuizerzand BV u heeft laten weten, dat haar aandelen in handen waren gekomen van Reynaerde Leisure BV.

5. Documenten die betrekking hebben op beleidswijziging om af te stappen van het voornemen de grond 30 jaar lang erfpachtvrij ter beschikking te stellen en te wijzigen in een voornemen de grond te verkopen.

6. Documenten waar uit valt op te maken, dat de vrijblijvende gesprekken (die tot op dat moment waren gevoerd) beëindigd waren en omgezet werden in gesprekken die tot wederzijdse verplichtingen zouden leiden. Ons is daarover verteld, dat dit moment samenviel met het terugtreden van het vorige college. Als dat gebeurd is door middel van een nieuwe overeenkomst met Orez, dan willen wij inzage in die overeenkomst alsmede de correspondentie die daarover met Orez is gevoerd. Ofwel notulen van bijeenkomsten met Orez waarin de noodzaak van een nieuwe overeenkomst zijn besproken.

7. Documenten die aangeven welke verplichtingen de gemeente jegens Orez bv is aangegaan en tevens de gemeentelijke inschatting van de totale waarde van die verplichtingen.

8. Documenten die aangeven welke verplichtingen Orez bv jegens de gemeente is aangegaan en tevens de gemeentelijke inschatting van de totale waarde van die verplichtingen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Acht Vragen”

 1. Kunt je rekenen. Reken er dan maar op dat je geen directe antwoordden of inzage krijgt. Zoals ik een Wob verzoek gedaan heb en vervolgens de vraag krijg welke inzage in welke documenten ik bedoel. Ha, ze weten de weg wel te vinden om je zoveel mogelijk dwars dan wel geen antwoordt te geven.

  Like

  1. Een WOB verzoek gaat over het ter inzage geven van documenten op grond waarvan het college een besluit heeft voorgesteld of genomen. Ik heb het (in mijn introductie van de bovenstaande column) ten onrechte over door mij gestelde vragen. Ik had beter kunnen spreken van ingediende “verzoeken” tot het geven van inzage in bepaalde documenten.
   In mijn brief aan het college formuleer mijn verzoek om inzage wel correct en dus wacht ik rustig hun reactie op mijn verzoek af.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: