De mening-politie

Gisteren in de Facebookgroep “Je bent een echte Enkhuizer als” uitvoerig meningen uitgewisseld met de mening-politie van die groep. Die wordt gevormd door de eerder genoemde spuit elf, Ilias Abdellaoui en zijn twee broers Mohammed en Abdelmoulla. De twee laatsten meer in een ondersteunende rol.

Doel van de mening-politie is er voor te zorgen, dat de leden van de groep niet worden geconfronteerd worden met onjuiste meningen.

Onjuiste meningen zijn meningen waarvan de meningenpolitie vindt, dat er geen bewijs bestaat op basis waarvan je kunt concluderen dat de mening juist is. Dit uiteraard alleen ter beoordeling van de mening-politie.

In een later stadium kregen de broeders Abdellaoui bijval van David Bos, die op het internet bekend wil staan als Durty  Buszowski.

Hoewel ik in een eerder stadium uitvoerig  was ingegaan op zijn bezwaren, meende hij toch, dat ik mijn meningen standaard als feit presenteer. Op mijn vraag of hij daar ook een voorbeeld van kon geven bleef hij het antwoord schuldig.

Vervolgens adviseerde hij, “Als u geen, in uw ogen, negatieve op en/of aanmerkingen kunt verdragen, raad ik u af uw blog op Facebook te plaatsen en veilig binnen de obscure blog-kaders van het internet te verblijven.”

Omdat ik inmiddels zelf ook tot de conclusie was gekomen, dat het plaatsen van een link (naar mijn blog) in de Facebookgroep “Je bent een echte Enkhuizer als” geen enkele toegevoegde waarde heeft, heb ik besloten om daar met onmiddellijke ingang mee te stoppen

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

10 gedachten over “De mening-politie”

  1. Ik heb een vrij duidelijk beeld hoe het uiteindelijk zal aflopen. Dat zal ik binnenkort publiceren. Maar voor dat die eindoplossing er is krijgen we eerst nog wat schijnbewegingen om gezichtsverlies van college en raad te beperken.

   Like

  1. Volgens mij worden de blogs over het REZ wel degelijk heel goed gelezen door veel mensen. Eén lezer mailde zelfs de raad dat die deze blogs van Pim eens zouden moeten gaan lezen, dat die zeer verhelderend zijn.

   Like

   1. Hans, het enige wat ik niet meer doe is de link naar mijn blog delen in de Facebook groep “Je bent een echte Enkhuizer als” omdat dit steeds weer tot onaangename discussies leidt met een drietal leden in die groep. Facebook gebruikers kunnen de Paljas pagina leuk vinden en krijgen op die manier ook bericht als er een nieuwe column geplaatst is. Wie echt nieuwsgierig is hoeft dus niet verstoken te blijven. Bovendien is er de mogelijkheid van een email abonnement.

    Like

 1. Toch zullen er mensen zijn die regelmatig via die Facebook-pagina op je blog komen en die je nu mijns inziens in een laatste bijdrage een andere manier moet bieden om je column te kunnen blijven volgen. Dus nog één keer.

  Like

  1. De Facebook gebruikers kunnen de Facebook pagina “Paljas.nu” leuk vinden en krijgen dan een link naar het nieuwe bericht aangeboden. Over ruim drie maanden stop ik met Prietpraat. Tot die tijd zal er niet veel veranderen.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: