Spuit 11

Had ik net besloten om het, net als de raadsleden wat rustiger aan te doen, krijg ik vanuit lokale politieke kringen een “deal” aangeboden.

Als ik de politiek niet langer aan de kaak stel, dan stelt de anonieme aanbieder mijn blog niet langer aan de kaak. Anders gezegd, als ik mijn recht op vrije meningsuiting opgeef, dan zal hij, de anonieme trol, mij niet langer lastig vallen met op de persoon gerichte aanvallen.

De trol  in kwestie opereert onder de naam van Ilias Abou Ab, maar sinds kort noem ik hem Spuit 11, omdat hij alleen maar met modder kan spuiten. Niet altijd trouwens, in andere situaties, waar ik niet bij betrokken ben, hanteert hij de argumenten van een gewoon politicus.

Dat wil zeggen, de schuld ligt niet bij ons (politici), maar bij al die anderen. Inclusief de gewone burger. De standaard uitvlucht van veel politici.

Enfin, ik doe uiteraard geen zaken met anonieme loopjongetjes, die waarschijnlijk een loopbaan in de lokale politiek in het vooruitzicht is gesteld, als ze er in zouden slagen een politieke criticaster de mond te snoeren.

Overigens kan ik dit streven (tegenstanders de mond snoeren) niet los zien van het streven naar een raadsbreed akkoord, die een weerspiegeling is van de verhoudingen binnen de Volksrepubliek China of, zo men wil, dichter bij huis, in de voormalige DDR.

Kortom, de bekende twee-eenheid. Enerzijds de nadrukkelijke wil om eenheid van opvatting uit te stralen en anderzijds dissidenten het leven zo moeilijk mogelijk maken. Zo nodig door het gebruik van anonieme kwelgeesten als Spuit 11.

Maar dat gezegd hebbende eerst nog even een korte vakantie om geheel in de geest van het orakel van Enkhuizen “stil en rustig na te denken over de eventuele smoezen die we nodig hebben om voor de rest van de bevolking aannemelijk te maken, dat dit resultaat (voor wat betreft het recreatieoord) precies datgene is, wat ons (als raad en college) altijd voor ogen stond.”

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Spuit 11”

  1. Het komt heel vreemd bij mij over.
    Zeker als je weet dat ik net de regels heb gelezen va de SP in de kaderbrief: de doelstelling om de burgerbetrokkenheod te bevorderen.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: