Het orakel van Enkhuizen

DorusIs er tijdens de behandeling van de kadernota ook nog gesproken over het REZ? Jazeker, wethouder Luyckx in zijn capaciteit van lokaal orakel heeft een 30 seconden durende verklaring afgelegd. Ze luidde als volgt.  

Allemaal heel stil en rustig nadenken over de meest juiste, adequate oplossing met alle betrokken partijen en niet meteen de hakken in het zand zetten. Luisteren naar elkaar en kijken hoe je met elkaar in overleg kunt. Zoek naar de oplossingen en niet naar de bedreigingen en heel misschien (en u als raad heeft die kwaliteit) komen we er dan met zijn allen op een keurige manier uit.

Luyckx bepleit dus, om nu datgene te gaan doen, wat de gemeente anderhalf jaar lang doelbewust heeft nagelaten. Naar een oplossing zoeken. Ze doet dat vanuit een positie waarin ze de betrokken partijen niets meer te bieden heeft.

Zeggenschap over de gang van zaken heeft ze niet meer, nu ze het eigendom van het REZ (op termijn) heeft overgedragen aan Droomparken. In ruil voor een strandje en een plan  (dat in zijn overeengekomen vorm) niet zal worden uitgevoerd.

Voor Droomparken is de onuitvoerbaarheid van het plan geen probleem (anders hadden ze wel gewacht met het aankopen van Orez bv). Maar als gemeente sta je natuurlijk toch voor Jan met de korte achternaam als je eerst keihard onderhandeld hebt over een plan dat niet zal worden uitgevoerd, met een partij die het onderhandelingsresultaat aan een ander verkoopt, zodra het vaststaat dat je (als gemeente) niet meer terug kan.

OK, omdat Droomparken niets heeft aan een plan dat niet kan worden uitgevoerd, neem ik aan, dat ze op redelijk korte termijn contact op zal nemen met het ZZM over een plan dat wel kan worden uitgevoerd.  En als daar een parkeerterrein voor het ZZM bij hoort, so be it, dat zal Droomparken verder een zorg zijn.

En als dat in kannen en kruiken is, dan halen ze Luyckx er bij en mag hij doen of hij het allemaal bedacht heeft. Maar ondertussen is de raad met vakantie en denkt stil en rustig na.

Tenzij zich Enkhuizer schokkende nieuwsfeiten voordoen, ben ik van plan hetzelfde te doen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Het orakel van Enkhuizen”

 1. Droomparken heeft al besloten naar de campinggasten toe, je mag blijven volgend jaar en dan spreek je de voorkeur uit mee te gaan zonder voorwaarden vooraf naar de nieuwe camping toe of je moet vertrekken einde dit jaar
  Zo lees ik hun overlegronde met de campingbewoners.
  Regie van de gemeente is niet meer aanwezig dus. En de opmerking van de wethouder naar de raad toe begrijp ik niet helemaal temeer daar NE in diezelfde vergadering aangaf dat NE nu (ten onrechte )als raad zich buitenspel heeft laten zetten .
  Verders een fijne vakantie Chris.

  Like

  1. Ok, maar voor sommigen die meewilden , dat zijn er inmiddels 90 begrijp ik, was het toch een hele opluchting om te horen dat ze konden blijven staan als de nieuwe camping nog niet klaar was. Ook de toezegging dat er 90 plekken beschikbaar zouden zijn in plaats van de eerder genoemde 46 vond ik een gunstige ontwikkeling.

   De opmerking van NE heb ik niet gehoord. Als NE heeft geconcludeerd dat de raad zich op verzoek van het college buitenspel heeft laten zetten, dan kan ik de opmerking van Luykx alleen maar uitleggen als, “het college wil geen uitleg geven over de motieven die destijds bestonden om de raad buitenspel te zetten”. Het is aan de raad om te bepalen of ze daar genoegen mee nemen. Maar dan praten we september.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: