Voortvarend.

Gisteren bespreking van de kadernota, die het uitgangspunt vormt voor de begroting van  2020. Ik kan de kracht niet meer opbrengen om dat allemaal af te luisteren.

Wat ik nog wel doe zijn de Algemeen Politieke Beschouwingen lezen, die je hier kunt downloaden.

Ze bevatten een opsomming van zaken waar de raadsfracties bezorgd over zijn, iets waar ik ook met regelmaat over schrijf.

Soms zelfs over dezelfde onderwerpen waar de raadsfracties zeggen zich druk over te maken.

Het verschil is, dat ik (voor een oplossing van de problemen) de raad verantwoordelijk pleeg te houden, terwijl de raad zichzelf eerder ziet als slachtoffer en niet als degene die de problemen in stand houdt.

Door ze wel te benoemen, maar er verder weinig of niets aan te doen om ze op te lossen.

Overigens goed nieuws over de besprekingen tussen campingbewoners en de directie van Droomparken. Er schijnt toegezegd te zijn, dat mocht de nieuwe camping niet op 1 april klaar zijn, de campinggasten (die over willen gaan naar de nieuwe camping) gewoon kunnen blijven staan.

Iets wat de gemeente natuurlijk allang geregeld had moeten hebben.

Het feit, dat ze dit heeft nagelaten maakt duidelijk, dat nu de gemeente het eigendom van het gebied (in praktische zin) heeft overgedragen aan Droomparken, ze verder ook geen enkele rol van betekenis meer speelt voor wat betreft de uiteindelijke indeling van het gebied.

Zolang Droomparken zich houdt aan haar belofte een strandje aan te leggen kan ze bijna alles doen met het gebied wat haar goed  dunkt. Bijvoorbeeld, door het bestaande plan te wijzigen in een plan dat voor iedereen acceptabel is.

Als Droomparken net zo voortvarend te werk gaat in het oplossen van de problemen die het ZZM heeft aangegeven, dan kunnen we binnenkort een aangepaste versie van het indelingsplan tegemoet zien.

Zodat er een herschreven bestemmingsplan aan de raad ter goedkeuring kan worden voorgelegd.

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: