De daad bij het woord voegen.

Inmiddels heeft ook een tweede lokale partij, Enkhuizen Vooruit, de stap gezet om vragen te stellen aan het college over de ontwikkelingen op het REZ.

De vragen staan de lezen op het Raads Informatie Systeem (RIS) en zijn via deze link te lezen.

Inhoudelijk spreken ze me wat meer aan dan de HEA vragen, omdat ze technischer van aard zijn en bedoeld om helderheid te verschaffen over het proces.

Zelf heb ik inmiddels ook een Wob verzoek ingediend met zo’n 8 vragen.

Maar wat me vooral deugd doet, is dat er twee lokale partijen zijn die voor de burgers duidelijkheid proberen te verschaffen.

Want duidelijkheid (transparantie) is de belangrijkste voorwaarde om burgerparticipatie te realiseren.

Alle partijen roepen om het hardst dat ze het willen, maar deze twee partijen voegen de daad bij het woord en ze dienen om die reden gewaardeerd te worden.

Wat de overige partijen betreft. Vanavond (1 vandaag) legt ZZM directeur Warnink op de nationale TV uit, wat de gevolgen van de gemeentelijke plannen zijn voor het museum.

Omdat onze raadsleden (volgens burgemeester en griffier) in een procedure zitten vertrouw ik er op dat ze niet zullen kijken, hoewel ik voor Langbroek en de Jong mijn hand niet in het vuur durf te steken.

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

5 gedachten over “De daad bij het woord voegen.”

  1. Op de website van Eénvandaag.
   “Wethouder van gemeente Enkhuizen Erik Struijlaart wil niet reageren op de ophef over de aanstaande aantasting van het uitzicht. De wethouder is ‘te druk en een eventueel standpunt van de wethouder hierover heeft op dit moment onvoldoende toegevoegde waarde op lopende projecten om hierop in te gaan’, aldus een woordvoerder.”
   Geen omerta dus, maar te druk en bovendien heeft het standpunt van de regisseur van het proces geen toegevoegde waarde. Iets wat ik altijd al vermoed heb, maar nu gelukkig door zijn woordvoerder wordt bevestigd.

   Like

   1. Meestal geeft men geen reactie als de zaak onder de rechter is,dus wel erg slap om drukte als argument te gebruiken.wat is nu enkele minuten vrij maken . Hij wilde gewoon niet reageren en houd zich wederom stil zoals zovelen.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: