Gemakzuchtig.

Omdat raadsleden zich niet mogen laten informeren door het ZZM, lijkt me de kans groot, dat ze (op instructie van burgemeester en griffier) ook geen kennis mogen nemen van wat ik op mijn blog over het Enkhuizerzand naar voren breng. Inmiddels meer dan 200 columns.

Zodat ze, net als Jacco “struisvogel” Sandstra, kunnen blijven volharden in de gelukzalige onwetendheid omtrent de haken en ogen, die hun plannen met het recreatieoord tot een illusie dreigen te maken.

Men zal dus ongetwijfeld geen kennis hebben genomen van wat ik kort geleden schreef over die andere sinistere organisatie, de provincie, die een bedreiging vormt voor de plannen waar onze wethouder Struijlaart zo doeltreffend de regie over voert.

Misschien verstandig om het hele bericht over de provinciale zienswijze nog eens te lezen, maar het belangrijkste deel herhaal ik hieronder.

Indien het vastgestelde bestemmingsplan niet in overeenstemming is met de PRV, dan zullen wij een reactieve aanwijzing conform artikel 3.8 lid 6, gelezen in verbinding met artikel 4.2, van de Wro overwegen.

Wat is een reactieve aanwijzing?

Dat is een aanwijzing, waarmee een deel van het bestemmingsplan buiten werking kan worden gesteld. Dus zelfs als de Enkhuizer raad alle ingediende zienswijzen terzijde zou schuiven en het bestemmingplan zou goedkeuren, dan nog is het risico levensgroot, dat de provincie met behulp van een reactieve aanwijzing het bestemmingsplan voor een deel buiten werking stelt.

Welk deel? Het deel waartegen de provincie bezwaar heeft gemaakt. Lees daarvoor mijn eerdere column.

Dus als de raadsleden niet zo naar de pijpen van burgemeester en griffier hadden gedanst, dan hadden ze kunnen weten, dat de ingediende plannen geen schijn van kans maken en dat welke weg ze ook trachten te bewandelen, het eindresultaat 0,0 zal zijn.

En dat ze daar, vanwege hun gemakzuchtige houding en incompetent optreden, voor een belangrijk deel zelf schuldig aan zijn.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Gemakzuchtig.”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: