Sleurhut of tentje.

Onderdeel van het bestemmingplan is de nota “Nut en Noodzaak”. Gemaakt door het bureau HzA te Hoorn.

De nota beschrijft het nut en de noodzaak van de verplaatsing van de camping met vaste standplaatshouders. Het idee was een camping in te richten met 150 standplaatsen en de passanten camping met 175 kampeerplaatsen te laten waar ze is. Onder de muur.

Dus het plan was de bestaande seizoencamping te verhuizen naar de noordkant van het REZ, maar daar is geen sprake van. Ten hoogste 46 van de oude standplaatshouders kunnen een plek krijgen op de nieuwe camping.

De toekomstige exploitant (een of ander nog op te richten bv’tje uit het Bruil dan wel Droomparken netwerk, neem ik aan) mag 71 chalets oprichten en verhuren/verkopen zodat er niet meer dan 30 plekken over blijven voor passanten.

Aanzienlijk minder dan er nu beschikbaar zijn, maar het is niet anders. Er valt aan de verkoop (en verhuur) van chalets nu eenmaal meer te verdienen dan aan een passanten camping.

Overigens moet ik nog maar zien dat er 46 plaatsen gereserveerd blijven voor de oude standplaatshouders. Het zou me niet verbazen als het eindresultaat een kopie zou zijn van wat er in Broekerhaven is gerealiseerd.

Uitsluitend prefab chalets, die als belegging worden verkocht om vervolgens verhuurd te worden. Aan toeristen, maar als daar onvoldoende animo voor bestaat aan buitenlandse werknemers. Per slot van rekening moeten die ook ergens wonen.

Maar het zit me toch niet helemaal lekker, dat er in het hedendaagse Enkhuizen geen plaats meer lijkt te zijn voor gewone mensen. Met een tentje of zo’n sleurhut.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

7 gedachten over “Sleurhut of tentje.”

 1. Wij staan al jaren elke zomer 3 weken op de camping. Heerlijk voor onze kinderen en nu de kleinkinderen. We vinden het vreselijk dat de camping weg moet. Als je alleen al kijkt hoeveel bomen er weggehaald gaan worden, eeuwig zonde. Het lekker kneuterige van de camping is wat het zo leuk maakt en gezellig. Laat t maar lekker zo blijven. Alles wordt tegenwoordig maar opgekocht door die grote parken en volgestampt met dure vakantiewoningen die voor ons niet te betalen zijn. Is ook gebeurt met de RCN camping de Hommelheide in Susteren. Hebben we ook gestaan met de vouwwagen aan het meertje. Is nu opgekocht door Europarcs en volgestampt met dure huizen ook aan t meertje. Echt zo jammer😢

  Like

 2. Ik hoop echt ( misschien tegen beter weten in) dat er toch rekening word gehouden met campinggasten die wel een plek willen op nieuwe camping al blijft de wens nog steeds om te blijven staan waar we staan.

  Like

  1. De omrande plekken in de tekening zijn volgens mij gereserveerd voor bestaande campingbewoners die met hun (goedgekeurde) parkeermiddel naar de nieuwe camping willen verhuizen. Wiens kampeermiddel niet is goedgekeurd kan (met voorrang) een nieuw (door de exploitant goedgekeurd) kampeermiddel aanschaffen. In die zin is er dus rekening met jullie gehouden.

   Like

 3. Voordat je plannen ontwikkeld (zoals het Droomhuisplan) moet er zeker bij nieuwe kustinrichtingen een nota worden geschreven over nut en noodzaak daarvan. Als dit is aangetoond mag het plan met de adviezen van de provincie verder worden ontwikkeld. Daar zit dus “de kneep” : Enkhuizen heeft toestemming gekregen en heeft samen met Orez hun plan getrokken, zonder voldoende te kijken naar provinciale voorwaarden.
  Ontzettend vervelend dat het al zo veel geld heeft gekost tot nu.
  Droomhuis zal ongetwijfeld beginnen met kapitaalvernietiging als argument om de planschade te verhalen.

  Like

 4. Wel een kans voor de stadscamping. Die kan zeker een bastion groeien.
  Eh, mijn ogenschijnlijk positieve insteek betekent niet dat ik er blij van wordt natuurlijk. Wel voor die stads camping. Als die dan maar niet wordt gevuld met Tiny houses, een soort droom van een bungalowpark binnen de vest.

  Like

 5. Ja laat de camping de camping en bouw huizen op de plek waar de nieuwe camping zou moeten komen en vraag of iemand anders bv Thomas en marieke de Boer de camping willen beheren

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: