Dienstmededelingen.

Gisteren was een heugelijke dag. Na in totaal 2.352 berichten en 8.844 reacties werd dit blog (voor de eerste keer in haar bestaan) op één dag meer dan 1000 keer bezocht.

En dat terwijl het zijn lezers informeert over een onderwerp waar de meeste mensen hun buik meer dan vol van hebben. De lokale politiek.

Zou het dan toch zo zijn, dat de aanhouder wint?

Passend moment om afscheid te nemen van die advertenties onder mijn columns. Dat kost geld, maar dat moet ik er dan maar voor over hebben. Het oog wil ook wat.

Dan wat organisatorische zaken. Mijn blog, “Pim’s Prietpraat” is het uitgangspunt voor alles. De filosofie die er achter schuil gaat is die van Paljas.

Om ergens aan deel te kunnen nemen (participeren) moeten de dingen eerst inzichtelijk gemaakt worden. (transparantie).

Alle politieke partijen zeggen daar hun  best voor te doen, in werkelijkheid levert geen enkele partij ook maar de geringste inspanning op dat gebied.

Met mijn blog probeer ik inzicht te verschaffen in de lokale politiek en daardoor mensen in staat te stellen om er op een of andere manier aan deel te nemen.

Ieder op zijn eigen manier. Ieder met zijn eigen politieke voorkeur. De resultaten zijn tot op heden vrij teleurstellend, maar dat kan me niet schelen, ik vind het leuk om te doen.

En dan is er ook nog Facebook, of wel het junkfood van de informatie industrie. Te veel fake-nieuws, te oppervlakkig, te veel trollen en teveel meningen uit de losse pols.

Maar het is wel praktisch om dingen te delen en daarom heb ik een persoonlijk account en heeft Paljas een pagina.

De columns die ik voor Prietpraat schrijf deel ik via mijn Facebook account. Wie mijn “vriend” wordt krijgt ze automatisch op zijn tijdlijn.

Verder deel ik niks met mijn Facebook “vrienden”, maar wie wat van me wil weten kan me altijd bellen of een WhatsApp sturen. 06-11290814.

Wie geen vriend van me wil worden op Facebook, maar toch wil lezen wat ik zoal schrijf, is er mijn “Paljas.nu” pagina. Die “leuk'” vinden heeft hetzelfde effect. Het zorgt er voor, dat de link van mijn laatste column op je tijdlijn verschijnt. https://www.facebook.com/search/top/?q=paljas.nu&epa=SEARCH_BOX

Verder is er ook een twitter account, pimsep2, dat bij elke nieuwe column een berichtje de wereld inslingert.

En tot slot bestaat er sinds kort ook nog zoiets als de “Groep Paljas” op Facebook. https://www.facebook.com/search/top/?q=groep%20paljas&epa=SEARCH_BOX

De groep heeft haar eigen e-mail adres.   paljas.nu@gmail.com

Wat ik met die groep wil is het volgende.

Ik erger me aan de uitholling van onze democratische normen en waarden. Waarbij het kennelijk normaal is geworden dat zij (die namens ons besluiten nemen) mogen worden voorgelogen of onvolledig en onjuist worden geïnformeerd.

Een mooie taak voor de groep zou kunnen zijn, om een steun in de rug te vormen voor die raadsleden, die te kennen geven niet langer genoegen te willen nemen met onvolledige en onjuiste informatie (die hun met enige regelmaat wordt verstrekt). Uiteraard niet alleen in woord, maar ook in daad.

Dat zou de kwaliteit van de raadsvergaderingen doen toenemen (dunkt me) en lijkt me verder ook wel een nobel streven.

De groep staat open voor mensen die dit streven willen steunen. Voor de toekomst lijkt het me leuk om bijeenkomsten te organiseren over onderwerpen waar raadsleden niet met ons over durven praten.

Tot slot,  er is ook nog een Facebook pagina die Pimsep heet, maar die bouw ik af. Wie die pagina leuk vond, kan beter switchen naar de “Paljas.nu” pagina.

En nu maar hopen dat door al deze informatie de verspreiding van mijn blog nog beter gaat worden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

9 gedachten over “Dienstmededelingen.”

 1. BESTE PIM JIJ HOUDT ONS ALLEMAAL OP DE HOOGTE VAN WAT ER AAN DE HAND IS EN ZOEKT DIT OOK ZEER GEDEGEN UIT. PETJE AF EN MIJN OPRECHTE WAARDERING, WAREN ER MAAR MEER….HETTY

  Like

  1. We leven nu in een tijd waarin we niet alleen maar genoegen hoeven te nemen met wat ons door de bevoegde instanties wordt aangereikt. We kunnen ook zelf op onderzoek uit gaan en onze ervaringen kosteloos met elkaar delen. We hoeven alleen maar gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn.

   Like

 2. Mooi resultaat. Petje af Pim voor je blog. Ga zo door. Ik hoop dat meer inwoners van Enkhuizen op je stellingen zullen reageren.

  Like

 3. Ik zal binnenkort een open brief sturen aan onze gemeenteraad van Stede-Broec n.a.v. krantenartikel onder het kopje “Miljoenen SED-personeel onverkoopbaar”
  Te gek voor woorden daar waar een ambtelijke fusie heeft plaatsgevonden ter realisering van het verlagen van kosten ten gunste van de begroting om jaar op jaar te moeten horen dat fusie alleen maar jaar in jaar uit tot stijging van de begroting heeft geleidt. Puur te wijten aan gebrek aan management en een goed voorbereide fusie.

  Like

 4. Pim gefeliciteerd, misschien gaan er nu meer ogen open, voor mij schep je in iedergeval in vele zaken duidelijkheid. Voor al de raadsleden die zeer waarschijnlijk stiekem je blog lezen doe er wat mee.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: