Droomparken.

Omdat ik toch al redelijk veel over het REZ heb geschreven leek het me ook wel eens leuk om een echte persconferentie bij te wonen. Die was vanmiddag om 13.00 uur. Helaas, de toegang werd mij geweigerd.

Zoals ook het Volksfront tot behoud van het Enkhuizerzand de toegang werd ontzegd. Om het leed te verzachten kregen we wel nog een kopje koffie.

Nog voordat de persconferentie was afgelopen was de inhoud van de raadsbrief (over dit onderwerp) ons al onder ogen gekomen en was duidelijk dat Orez bv, met al haar rechten en plichten, was doorverkocht aan Droomparken.

Daarmee was Droomparken de trotse eigenaar geworden van een dood paard. Althans, wie gelooft er nog dat het plan in zijn huidige vorm zal worden uitgevoerd? Vroeg of laat eindigt dit drama in een eis tot schadevergoeding. Een week geleden (toen Orez al was verkocht) schatte een Orez aandeelhouder de schade (bij het niet doorgaan van het project) al op 1 miljoen.

Zodat de nieuwe eigenaar (Droomparken) al minstens een miljoen moet hebben betaald om een plan te mogen uitvoeren waar iedereen tegen is. Ik vrees dat de bevolking van Enkhuizen op een verschrikkelijke manier in de maling wordt genomen en uiteindelijk voor de kosten zal moeten opdraaien.

Maar goed, het is niet anders en ik kijk met spanning uit naar wat de raad van deze gang van zaken vindt.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

10 gedachten over “Droomparken.”

 1. Het stinkt in de Breedstraat en niet weinig ook. Hier zijn ze natuurlijk al veel langer mee bezig geweest. Weet niet of de raad ook al van deze plannen afwist. Je hoort niets en ze zwijgen maar. Alles in het geniep en achter gesloten deuren. Ben het met Enno eens, OREZ kon de katvanger wel eens zijn geweest van een voorop gezet plan. Maar wat voor OREZ geld ggeld natuurlijk ook voor droomparken, de bezwaren blijven in stand maar buiten dat de zaak stinkt krijg je er zo langzamerhand ook een vieze smaak van in de mond.

  Like

 2. Ik lees in de overeenkomst van OREZ met Droomparken een ruimer gestelde ontwikkeling van het Recreatie Oord Enkhuizer Zand, waarbij de gemeente Enkhuizen de regie behoudt/heeft.
  Kan het dan gebeuren, dat het huidige ontwerpplan wordt ingetrokken? En de hele procedure wordt opgeschort?

  Like

  1. Alles kan natuurlijk, maar het bestaande plan heeft twee jaar geduurd om het te ontwikkelen en volgens een aandeelhouder van Orez al meer dan een miljoen aan ontwikkeling gekost. Ik neem aan dat hij bij de verkoop het reeds geïnvesteerde bedrag zal willen terugverdienen, zodat Droompark al snel meer dan een miljoen betaald moet hebben voor de aandelen.

   Wat ze daarvoor krijgen is een plan waartegen de minister, provinciale staten, het ZZM, de vereniging tot behoud van het IJsselmeer en nog een stuk of wat anderen te hoop lopen.

   Ik denk niet dat de bezwaarmakers (omdat Droompark nu de rechthebbende van dat plan is) bedeesd in een hoekje kruipen, maar hun bezwaren gewoon voor de rechter brengen.
   Dus Droompark heeft voor meer dan een miljoen een plan gekocht dat hij naar alle waarschijnlijkheid nooit zal kunnen uitvoeren. Ik heb dat een dood paard genoemd.

   Wat Droompark in werkelijkheid heeft gekocht is de schadeloosstelling die volgt zodra duidelijk wordt dat het plan niet door gaat. Volgens mij is dat vanaf het begin de bedoeling geweest. Een plan maken waarvan je zeker bent dat het wordt afgewezen en dan een schadevergoeding eisen.

   Like

   1. Wij camping gasten kunnen nu alleen nog contact opnemen met Beramco BV Advies-Begeleiding-Leisure
    Deze begeleid de coördinatie rondom de beëindiging van de camping

    Like

    1. Beramco……… Nieuw Hulckesteijn……… Droompark. met steeds een zelfde directielid. Hoe kunnen soms zo weinig mensen zoveel bedrijven aansturen.

     Like

 3. Haal je hart Open! Bad Hulckesteijn
  15 mei 2019 sloot de mogelijkheid tot het indienen van de verschillende visies en nu opeens wordt het openbaar dat een andere firma met meer kapitaal etc het enkhuizerzand wil gaan exploiteren. Wanneer je de door droomhuis reeds uitgevoerde projecten bekijkt dan is de kans groot dat er kapitale grote ” vakantie woningen” komen zie https://www.droomparken.nl/badhulckesteijn en is de 9 meter hoogte zeer waarschijnlijk.
  Het lijkt erop dat Orez een katvanger is geweest.

  Like

 4. Ik krijg hier een hele nare smaak van in mijn mond. Blijft ook raar dat dit allemaal binnenkamers is besproken.En de mensen van de camping worden ook zwaar belazerd. De gemeente had beloofd om ook de camping mensen te helpen. Het zou niet zo worden als wat er met de mensen in broekerhaven gebeurde.Maar we konden het weten Alles wat overheid is ,is onbetrouwbaar
  .

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: