Deerniswekkend.

In december 2016 verspreidt de gemeente een nieuwsbrief onder de campingbewoners.

Hieronder de kopie. Let vooral op het vlekkenplan, dat ooit door de raad is vastgesteld en vergelijk dat met waar het college uiteindelijk mee heeft ingestemd. (Zoals hierboven weergegeven.)

Zonder dat de raad daar tegen bezwaar heeft gemaakt. [Dat mogen wij doen]

In plaats van dat de raad datgene deed wat ze had moeten doen, het college terug roepen vanwege het afwijken van een (eerder door haar goedgekeurd) vlekkenplan, verzint ze redenen om zich afzijdig te kunnen houden.

Deerniswekkend en incompetent gedrag.

Nieuwsbrief1214.PNG

Nieuwsbrief1214b.PNG

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Deerniswekkend.”

 1. Ik heb gekeken bij de schriftelijke vragen , die worden gesteld aan de P.S. Daar zag ik, dat Groen Links in de persoon van de heer G.R. Zaal en de VVD , mevrouw J.F.L. Kaamer van Hoegee, gemeenteraad Enkhuizen, vragen stellen over de aanleg van het te maken “Bastion” op REZ, op 29 april 2019
  Zij memoreren in de aanleiding tot hun schrijven
  Het beschermen van de kwaliteit van de IJsselmeerkust is van groot belang zoals ook vastgelegd in de Agenda IJsselmeergebied 2050, waarvan de instemmingsverklaring mede ondertekend is, in aanwezigheid van de minister van Infrastructuur en Waterstaat, door zowel de gemeente Enkhuizen als de provincie Noord Holland.
  Genoemde Agenda kwam voort uit de convenant Natura 2000, die op haar beurt een gevolg was van de initiatieven van de Kustbeschermers.

  Mijn conclusie: Gemeente Enkhuizen is wel degelijk op de hoogte van de beperkingen langs de kust bij Enkhuizen en het is daarom diep droevig om het “Bastion-plan”tot ontwikkeling te willen brengen.

  Like

 2. Pim jij weet dondersgoed waarom is afgeweken van het oorspronkelijke vlekkenplan. Door jarenlang gedram van ZZM en Johan Remkes om een parkeerplaats voZZM op het REZ moest het vlekkenplan worden aangepast en de recreatiewoningen meer het Ijsselmeer in.
  Nu het ZZM de claim op een parkeerplaats heeft ingetrokken is aanpassing van het vlekkenplan niet nodig geweest en heeft het alleen maar geleid tot jarenlang uitstel en onnodige onrust bij de Enkhuizers.

  Like

  1. Jur, het vlekkenplan staat nog recht overeind in de nieuwsbrief van de gemeente december 2016. Twee maanden later komt Orez met twee plannen gebaseerd op uitbouw in het IJsselmeer. De raad zwijgt, de door het college ingestelde beoordelingscommissie kiest voor het bastion.
   Uiteraard maakt het ZZM bezwaar omdat het plan geen ruimte laat voor de door haar gewenste parkeergelegenheid.

   In plaats van die wens serieus te nemen onderhandelen gemeente en Orez uitsluitend met elkaar zonder rekening te houden met het ZZM. Pas in oktober 2018 erkent men dat er wensen zijn van het ZZM en worden er haastig nog twee zichtlocaties toegevoegd aan het met Orez overeengekomen plan. Die kort daarna verdwijnen die zichtlocaties weer uit het plan.

   Wat de interventie van Remkes betreft, ik denk dat de brave man geprobeerd heeft Enkhuizen te behoeden voor de blamage waar men (onder de vastbesloten leiding van Baas) op af stevende. Helaas tevergeefs, zodat we vanaf nu rekening moeten houden met het principe, dat wie niet wil luisteren, dan maar moet voelen. Tel uit je winst.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: