Marionetten.

marionetDus naast de IJsselmeervereniging, de fracties van VVD en GL in provinciale staten, is nu ook het ministerie van OCW tegen de plannen van de gemeente Enkhuizen.

Om een stukje van het IJsselmeer te dempen, opdat welgestelde Duitsers in staat worden gesteld om daar vakantievilla’s aan te schaffen.

Ten koste van de museale uitstraling van het Zuiderzeemuseum.

Waar ik me nog het meest over verbaas is dat het college dat nooit heeft zien aankomen.

Wat natuurlijk ook geldt voor de zelfgenoegzame marionetten die met elkaar de gemeenteraad vormen en kort geleden nog het kloeke besluit namen om het ZZM te boycotten.

Omdat die het waagde verzet aan te tekenen tegen de malle denkbeelden die de raad zich eigen had gemaakt. Maar dat komt omdat ze niets en niemand serieus nemen die het niet met ze eens is.

Waarschijnlijk is de raad nog steeds onder de indruk van de waarschuwing van ex-burgemeester Baas, die had beweerd, dat het ZZM een gevaarlijke lobby in het leven had geroepen, die weinig goeds in petto hield voor Enkhuizen.

“Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald” luidt het gezegde.

Maar dat zal nog niet zo eenvoudig zijn in deze kwestie, want als wethouder Struijlaart de waarheid heeft gesproken (en dat komt volgens mij ook wel eens voor), dan schuilt er toch nog een behoorlijk addertje onder het gras.

Struijlaart heeft tijdens een bijeenkomst (met standplaatshouders) op de camping gezegd, dat als het project niet door zou gaan, de ontwikkelaar een schadeclaim van meerdere miljoenen zou indienen.

Als dat waar is, dan kunnen we wederom vaststellen, dat er miljoenen verspild zijn aan dagdromerij en onhaalbare plannen. En dat de gemeenteraad, belast met het toezicht op het college, voor de zoveelste keer op spectaculaire wijze tekortgeschoten is in haar taak als toezichthouder.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Marionetten.”

 1. Het college is Orez te veel tegemoet gekomen in het aanpassen van de oorspronkelijke ingetekende landtongen. Ik ben het wat dat betreft eens met het ZZM.
  Het verbaast mij wel dat er nog inwoners zijn die na 20 jaar soebatten over het REZ verbaasd zijn over het gehele plan en nu met een handtekeningaktie komen.
  Overigens hoor ik het ZZM niet meer over de claim op een parkeerterrein op het REZ.

  Like

  1. Zonder daar met het ZZM over gesproken te hebben, denk ik dat het weinig zin heeft om met deze raad te praten over parkeermogelijkheden op het REZ. Maar na deze raad komt er weer een nieuwe. Prioriteit lijkt me nu om te voorkomen dat die mogelijkheid ongedaan wordt gemaakt (door het realiseren van de bestaande plannen). Nogmaals, dit is mijn persoonlijke inschatting. Donderdag weten we misschien meer.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: