Serieuze poging?

Erik
Tegenovergestelde doen

Waarom doet het college steeds het tegenovergestelde van wat je normaal gesproken van hen zou verwachten?

Zoals een oplossing zoeken voor de problemen die het ZZM heeft met je plannen voor een vakantievillapark.

Tussen het eerste en het laatste ontwerp van het villapark zat ongeveer anderhalf jaar. Die tijd is vrijwel volledig besteed aan overleg tussen de gemeente en de ontwikkelaar terwijl een andere (niet onbelangrijke) stake-holder vrijwel volledig werd genegeerd.

Terwijl men wist, dat het museum bezwaar had tegen de landtongen in het IJsselmeer vanwege de invloed op de museale beleving.

Sterker nog, toen ik het definitieve ontwerp onder ogen kreeg was mijn eerste reactie. Ze willen helemaal niet dat dit plan doorgaat. En daarom hebben ze nog een extra landtong ingetekend. Om er zeker van te zijn, dat het museum bezwaar zou maken tegen die “verbetering”?

Hoe kan het toch, dat je van elke poging die de gemeente tot dusver heeft gedaan om het gebied verder te ontwikkelen, steeds het gevoel kreeg dat het ook anders en eenvoudiger kon?

Hoe kan het, dat dezelfde ambtelijke organisatie in twee jaar een vakantiedorp van de grond krijgt in Broekerhaven, terwijl men in Enkhuizen (4 kilometer verderop) na jaren vergaderen nog geen stap verder is?

Eerst gebeurt er jarenlang niets, dan een competitieve dialoog die twee ton kost, maar niet doorgaat. Gevolgd door een  overbodige Europese aanbesteding, die ook nog eens mislukte. Met uiteindelijk een plan, waarmee je (na een anderhalfjaar lange focus op details) nog steeds het museum de gordijnen in jaagt.

Maar niet alleen het museum, maar ook de Vereniging tot behoud van het IJsselmeer. En de fracties van VVD en GL in de provinciale staten van Noord-Holland.

Met daarnaast nog wat klein grut waaronder ikzelf. Vanwege een rapport dat zo slordig in elkaar zit, dat het onbegrijpelijk is, dat dit de ambtenaar en de wethouder is ontgaan.

Een jaar geleden maakte de eigenaar van de zeilschool zijn ongerustheid kenbaar over de trage voortgang van het proces rond de overplaatsing van zijn bedrijf. Hij schrijft daarover in februari 2018 (dus voor de verkiezingen) een open brief aan de politieke partijen.

Naar aanleiding daarvan publiceert de Enkhuizer krant op 10 februari 2018 het volgende.

We zijn inmiddels al weer meer dan twee jaar verder (vanaf maart 2017 probeert de Boer antwoord te krijgen op zijn vragen) maar er is nog geen enkel zicht op hoe (en onder welke voorwaarden) zijn zeilschool verplaatst zal worden. Wel is het verzoek van het museum, om grond ter beschikking te stellen (om een parkeerterrein te kunnen aanleggen) definitief afgewezen.

Over 5 maanden is het kampeerseizoen ten einde en dient het campingterrein leeg te worden opgeleverd, maar niemand weet nog of zijn/haar stacaravan welkom is op de  nieuwe camping. Of wie de exploitant/eigenaar van de camping is en welke prijs moet worden betaald voor een seizoensplek.

Evenmin bestaat er duidelijkheid over de verplaatsing van de 175 plekken tellende passanten camping.

Het kan dan ook bijna niet anders of men moet op het stadhuis een zucht van opluchting hebben geslaakt, omdat men nu het Zuiderzeemuseum de schuld kan geven voor het feit dat men er niet in slaagt het project af te maken.

Of men dat ooit van plan is geweest waag ik trouwens te betwijfelen. Gezien het feit dat de gemeente geen stap extra heeft gezet om het museum ook maar enigszins tegemoet te komen.

Met het aanwijzen van een schuldige was oud-burgemeester Baas al in zijn afscheidsrede begonnen. Waarschijnlijk omdat hij wist dat het project bedoeld was als zoethoudertje en niet als een serieuze poging tot opwaardering van het recreatieoord.

En wilde hij voorkomen, dat de zwarte Piet (voor het niet doorgaan van het project) bij de gemeente terecht zou komen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Serieuze poging?”

    1. Niet overdrijven Jan Paul, zo lang bestaat het recreatieoord niet eens, maar slap l*llen is inderdaad het enige onderdeel waar ze een voldoende voor halen.

      Like

    2. Maar het gaat niet alleen om huisjes het gaat om veel meer. Het ergste vind ik dat de gemeenteraad op advies nu van hun burgemeester niet op het verzoek van het ZZM wil praten. Deze raad had zelf een beslissing moeten maken het was nota bene een verzoek van het ZZM aan die raad en niet aan de burry en zijn dienaren.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: