Koninginnedag 2019

30 april 2019. Koud (12 graden) en bewolkt. Niks te doen op het recreatieoord, op een paar wandelaars met honden na. Lagere scholen hebben vakantie.

Dus parkeerterrein van Sprookjeswonderland (339 vakken) vol. Overloop parkeerterrein van Sprookjeswonderland (80 vakken) vol. Kooizandweg 101 vakken bezet. Kortom, op een koude dag in April, in vakantietijd, neemt Sprookjeswonderland, 520 parkeervakken in beslag. Dat is goed voor 1040 bewegingen.

Hoe kan het dan, dat de ingenieurs van RHO niet verder komen dan 320 bewegingen per dag en daar hun conclusies op baseren?

In tabel 4.1 van de toelichting wordt de te verwachtte toename in verkeersbewegingen voorspeld.

verkeersbewegingen

Men schat een toename met 835 voertuigbewegingen. Hoe anders is dat in tabel 4.4

verkeervervuiling

Het aantal extra voertuigbewegingen (weekdaggemiddelde) is plotseling gestegen tot maar liefst 2190.

Hoogst opmerkelijk zulke rapporten, waarvoor grof geld wordt betaald, maar die door niemand worden gelezen. Niet door de ambtenaar, die de opdracht heeft gegeven, niet door de wethouder, die haar conclusies klakkeloos overneemt en al helemaal niet door de raad.

Die gaat er van uit dat de ambtenaar en wethouder het rapport wel gelezen zullen hebben (en in orde hebben bevonden).

En zo sukkelen we van de ene misvatting naar de andere. Natuurlijk kost dat geld, maar de Enkhuizer is nu eenmaal een heel gedweeë belastingbetaler en dus komt iedereen er zonder kleerscheuren vanaf en hoeft er niets te veranderen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

11 gedachten over “Koninginnedag 2019”

 1. Het zal eind van de middag weer druk worden op de Dreef en Lindenlaan.
  Gelukkig nog geen parkeerterrein ZZM op REZ.

  Like

  1. Jur, en gelukkig ook nog geen parkeerbehoefte voor het villapark. Die is bij voltooiing 300 parkeerplekken voor 200 woningen. Wat goed is voor maximaal 600 verkeersbewegingen. Wat dan weer 200 bewegingen meer is dan waarvoor je met het ZZM parkeerterrein rekening moet houden (200 plekken staat gelijk aan 400 bewegingen).

   Godzij dank is er echter een rapport van RHO dat zegt, dat de parkeerbehoefte voor het villapark en een parkeerterrein van het ZZM (met 350 plekken) samen verkeerstechnisch geen enkel probleem zal opleveren. Dat verzin ik niet, dat verzint de de gemeente aan de hand van een rapport waarvoor ze goudgeld zal hebben betaald.
   Ik heb tot dusver alleen gezegd dat de gemeente er niet aan ontkomt te kiezen. Tussen het villapark of het ZZM.
   Mijn keuze is het ZZM, al was het maar zodat er voor Enkhuizers ook nog wat te recreëren over blijft.

   Like

   1. Chris, helder. Jij kiest dus voor een parkeerplaats voor het ZZM en opheffing bootmodel.
    En voor behoud van het bestaande REZ met zijn armetierige strandje voor de Enkhuizers, waar ieder jaar geld bij moet.

    Like

    1. Ja, ik kies voor overleg met het ZZM over de aanleg van een parkeerterrein in plaats van een procedure die vier jaar duurt en er naar alle waarschijnlijkheid toe zal leiden dat je de bestaande plannen sowieso zult moeten aanpassen.

     Dat het bootmodel wordt opgeheven is trouwens niet waar. Men blijft van en naar het station varen. Het geld voor onderhoud aan het REZ, is waarschijnlijk minder dan het geld dat jullie de afgelopen 5 jaar hebben uitgegeven aan ambtelijke plannenmakerij. Dat tot dusver tot niets anders heeft geleid dan tot tonnen verlies aan campinginkomen.

     Like

     1. Jij stelt dat ze vanaf het station blijven varen. Wat het ZZM doet is de Salami tactiek toepassen. Eerst met drie boten vanaf opstapstation Krabbersplaat dan met twee en dan één. Krabbersplaat dicht.
      Opstapplaats Station idem dito. Eerst met drie dan met twee en dan één. Halte Station opgeheven.
      Alleen nog parkeren op REZ

      Like

      1. Natuurlijk Jur, ze hebben net geïnvesteerd in het verlengen van boten en ook nog tonnen in het vernieuwen van de remmingwerken bij het station, maar dat zijn alleen maar slinkse afleidingsmanoeuvres voor hun de werkelijke plannen, waarvoor je hierboven het alles overtuigende bewijs hebt geleverd.

       Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: