Met de blik op oneindig.

Gisteren schreef ik dat volgens de berichten de nieuwe camping op het recreatieoord over maximaal 200 standplaatsen zou beschikken. Vandaag kreeg ik de laatste indeling van de camping onder ogen en dan blijkt het om maar 117 caravanstandplaatsen te gaan.

Daar moeten dan nog een onbekend aantal camperstandplaatsen bij worden opgeteld zo begrijp ik, maar het zou me verbazen als het totaal op 150 zou uitkomen.

Dat is een afname van 225 overnachtingsplaatsen zoals die in de notie “Nut en noodzaak van de verplaatsing van de seizoenscamping” zijn geteld. De passantencamping, nu nog onder de muur, keert daar niet meer terug en heeft ook geen plek aan de noordkant.

Een briljante gemeentelijke strategie. Enerzijds is er een ambtelijke afdeling die bakken met geld uitgeeft om langdurig verblijf in Enkhuizen te stimuleren. Anderzijds is er een  ambtelijke afdeling druk doende om de mogelijkheden voor een langdurig verblijf zo klein mogelijk te maken.

Ik ben bang dat het bouwen van 200 huisjes (traditionele bouw) een flink aantal jaren in  in beslag zal nemen (zeker gelet op de krapte in de arbeidsmarkt), zodat we het in de tussentijd moeten doen met minder dan de helft van het aantal  overnachtingsplekken die we hadden.

Volgens de voorstanders in de raad betekent de bouw van deze huisje de redding van de Enkhuizer middenstand.

zet-je-verstand-op-nul-en-denk-na-spreukMaar hebben diezelfde raadsleden wel eens stil gestaan hoeveel de moedwillige afbouw van de bestaande camping de Enkhuizer middenstand inmiddels aan omzet heeft gekost en in de toekomst nog zal kosten?

En wanneer leggen ze daar nu eens verantwoording over af?

Dank zij het raadsbrede akkoord dat men met elkaar sloot en de gelijktijdige diskwalificatie van de oppositie, lijkt voor deze raad nog maar één ding van belang te zijn.

“Vastberaden en eensgezind voorwaarts, met de blik op oneindig en het verstand op nul”.

 

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Met de blik op oneindig.”

  1. Beste Pim
    Ik sta al 45 jaar met veel pezier op de camping. Ik weet nog hoe vroeger alles vol stond. Omdat ik daar al die maanden stond kocht ik ook alles in enkhuizen tot de kleding en schoenen. Maar de gemeente enkuizen heeft dat nooit willen inzien en verwaarloosde de boel. Er is ook al jaren niets meer aan het strandje gedaan. Glas sigaretten peuken hondendrpllen enz. En nu is dit voor ons het laatste jaar. Met de belofte van een andere camping. Ik geloof niet in sprookjes en denk dat wij met een kluitje het riet in worden gestuurd maar ik denk dat de mensen in enkhuizen de hoofdprijs gaan betalen voor al die wilde plannen

    Like

    1. De conclusie dat je met een kluitje het riet in gestuurd wordt lijkt me juist. Net als dat de Enkhuizer belastingbetaler zal opdraaien voor de kosten van deze onzinnige plannen.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: