Broddelwerk

Hoera, een nieuwe raadsbrief over het REZ. Onderwerp, de mobiliteitstoets met daarin groot nieuws. Zelfs al zou het ZZM een parkeerplek voor 350 auto’s op het REZ krijgen, dan nog ontstaan er (volgens de deskundigen) nog steeds geen verkeersproblemen op de aan- en afvoerwegen.

Het kan niet anders of daar zullen de talloze verkeersdeskundigen in de Enkhuizer raad van opkijken. Die waren er (op basis van de eerder verstrekte informatie), namelijk van overtuigd geraakt, dat een parkeerterrein (van die omvang) dagelijks zo’n 2100 verkeersbewegingen zou kunnen generen.

De deskundigen (RHO, adviseurs voor de leefruimte) houden het op zo’n 700 bewegingen per dag. Maar ook dat is aanzienlijk meer, dan het verkeer dat SWL genereert en door onze deskundigen (aan de hand van kengetallen) geschat wordt op 320 bewegingen per dag.

Het verschil wordt verklaart door het feit dat men voor het ZZM een andere manier van berekenen hanteert dan voor het SWL. Zou men dezelfde methode hanteren dan zou het aantal bewegingen voor SWL uitkomen op 838 in plaats van 320. Ruim 2 1/2 keer zoveel dus.

Ook de verkeersbewegingen voor het vakantiepark worden lekker laag ingeschat. Op basis van 200 huisjes schat men niet meer dan maximaal 440 bewegingen. Ik vrees, dat 1,2 parkeerplek per huisje aan de krappe kant is en dat het aantal parkeerplekken (en daardoor de verkeersbewegingen) een stuk hoger zullen uitvallen.

Kortom, verkeerstechnisch is er (ook al zou het ZZM ter plekke kunnen beschikken over een parkeerterrein met 350 plaatsen) geen vuiltje aan de lucht voor wat betreft de aan- en afvoerwegen.

Maar het opzettelijk te laag inschatten van de door het vakantiepark gegenereerde verkeer en het hanteren van verschillende rekenmethoden voor SWL en ZZM is natuurlijk broddelwerk.

Waarbij appels met peren worden vergeleken. Ongelooflijk, dat een college het aandurft om dat soort onzin te verspreiden en haar beleid op te baseren.

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: