In de wind slaan.

Een maand geleden (12 februari 2018) schreef ik de column “Doof en Blind”, misschien is het nuttig die nog eens te herlezen. Klik daarvoor op de link.

In die column bekritiseer ik de kortzichtigheid van het colleges van Enkhuizen. Niet alleen het college dat op initiatief van de SP tot stand was gekomen, maar ook het college dat de vervanging was van dat college en bestond uit een VVD en PvdA wethouder. Na de verkiezing aangevuld met een CDA wethouder.

Die kortzichtigheid bestaat er uit, dat het voltallige bestuur (college en raad) zich niet de moeite heeft getroost zich te verdiepen in de wensen en bezwaren van het ZZM. Met als logisch gevolg, dat we nu zijn beland in de situatie, waar ik jaren geleden al voor heb gewaarschuwd.

Namelijk, dat het ZZM (met behulp van de rechter) zal proberen haar toekomst veilig te stellen. Daarbij is de voornaamste vraag,  in hoeverre de gemeente het museum heeft betrokken bij de plannen die een bedreiging inhouden voor de bereikbaarheid van het  museum.

Wat wethouder Struijlaart daar ook over mag beweren, mijn informatie is dat daarover nauwelijks overleg is geweest. Het voorontwerp bestemmingsplan, dat men oktober 2018 presenteerde, was het resultaat van anderhalf jaar besprekingen tussen de ontwikkelaar en de gemeente.

Op het laatste moment (oktober 2018) werden er (op aandringen van het ZZM) nog twee zoekgebieden toegevoegd, waar nog overeenstemming over moest worden bereikt. Iets  waar de gemeente en ontwikkelaar (tijdens hun overleg) kennelijk geen rekening mee hadden gehouden.

Struijlaart laat oktober 2018 weten, dat hij denkt, over die geschilpunten binnen weken overeenstemming te kunnen bereiken met het ZZM.

Ik vroeg me toen al af hoe , als je anderhalf jaar een probleem negeert, je kunt geloven  dat je het in een paar weken kunt oplossen.

Het was, zoals zoveel als wat Struijlaart beweert, niet anders dan bluf. We zijn inmiddels 5 maanden verder. Het probleem is nog steeds niet opgelost en kan ook niet worden opgelost, zolang college en raad blijven vasthouden aan het bestaande ontwerp voor het recreatieoord.

Opnieuw het zoveelste bewijs van een incompetent college en een al even incompetente raadsleden. Die elke waarschuwing in de wind slaan en nog steeds denken de wijsheid in pacht te hebben.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “In de wind slaan.”

  1. Met de raad heb ik nog niet de ervaringen. Maar een falend optreden met wethouders wel, die zich verschuilen achter zijn adviseurs (de SED organisatie) Dat die organisaties bezet zijn met niet ter zake kundige ambtenaren en wethouders zich daar achter verschuilen, als zijnde hun adviseurs is kenmerkend binnen onze gemeente Stede Broec en ook Enkhuizen. Van Hoogkarspel heb ik geen gevoel hoe B&W daar functioneert.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: