Veroorloven.

Het enige wat de SP en sommige anderen zich schijnen te herinneren van het besluit van juli 2014, is de bepaling, dat er geen rekening zou worden gehouden met de verlangens van het ZZM. (zie artikel 4)

Echter, artikel 3 zegt, “Het eerder vastgestelde Vlekkenplan als basis vast te houden, waarbij de daarin opgenomen grenzen minder hard zijn en uitruil en, binnen grenzen, het toevoegen van functies mogelijk blijft”

Sprak het oorspronkelijke vlekkenplan nog van 8,5 tot 10 ha. In het voorlopig ontwerp bestemmingsplan is al gauw sprake van een dubbele hoeveelheid qua oppervlak. Op de bovenstaande plattegrond is duidelijk te zien dat de hele Bloemenbuurt makkelijk past in het gebied dat de villawijk/het vakantiedorp in beslag neemt.

Eén van de dingen waar de raad stilzwijgend genoegen mee heeft genomen. Net als het feit dat de grond niet in erfpacht wordt uitgegeven, maar verkocht. Geldt dat trouwens ook voor de camping? Of wordt die grond wel in erfpacht uitgegeven?

Trouwens, wie gaat die camping eigenlijk exploiteren? En is er al een plattegrond van de nieuwe camping beschikbaar? Per slot van rekening moeten alle standplaatshouders vanaf april al aangeven of ze naar de nieuwe camping willen. En dan helpt het, als je weet wat de kosten van je nieuwe standplaats zijn en wat je toekomstige plek is.

Of heet de nieuwe exploitant Europarcs en worden de bestaande standplaatshouders  uitgenodigd om een chalet te kopen  bij een (door de exploitant erkende) leverancier, zoals dat ook in Broekerhaven is gebeurd?

Kortom, zaken waar de SP beter vragen over kan stellen, dan zich steeds opnieuw vast te  bijten in een onverstandig raadsbesluit dat destijds is genomen en eenvoudig ongedaan gemaakt kan worden door een nieuw besluit te nemen.

Zoals de SP zich nu opstelt is ze in de eerste plaats de belangenbehartiger van mensen die zich een tweede woning van een half miljoen kunnen veroorloven.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Veroorloven.”

  1. Zo Pim, dat is schrikbarend, zo groot als het dan wordt, dan valt straks vanaf het water of aankomend vanaf dijk lelystad alleen nog dat grote vakantiepark op ipv die mooie stadscontouren. Dat zou verschrikkelijk zijn

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: