De wonderbare autovermenigvuldiging.

Gedurende het afgelopen seizoen parkeerden er 30.000 auto’s op het parkeerterrein op de Krabbersplaat. (350 parkeerplekken groot)

Als echter het ZZM vergund zou worden een kleinere parkeerplek (225 plekken groot) op het recreatieoord in te richten dan zou dat, (volgens een ambtelijk/bestuurlijk advies?) tot resultaat hebben, dat er op het recreatieoord dagelijks 600 auto’s ofwel 126. 000 auto’s per seizoen geparkeerd zouden worden.

Althans dat is de mening die Langbroek, Raven en Visser hebben uitgedragen. Dus alleen al de verplaatsing van een parkeerterrein naar het REZ leidt tot een verviervoudigen van het aantal bezoekers aan het ZZM.

Een soort vermenigvuldiging die sinds Bijbelse tijden niet meer is voorgekomen, zodat het wellicht verstandig is om enige waakzaamheid te betrachten bij het overnemen van deze cijfers.

Ik vrees, dat de betrokkenen een theoretische mogelijkheid verward hebben met wat er in de praktijk gebeurt.

De praktijk is, dat er 30.000 auto’s per seizoen gebruik maken van het parkeerterrein op de Krabbersplaat. Dat is een gemiddelde van 142 auto’s per dag.

Het zou natuurlijk fijn zijn als raadsleden (wanneer het om hoeveelheden gaat) niet hun fantasie de vrije loop lieten gaan, maar zich zouden baseren op realistische getallen, maar in de politiek is kennelijk alles toegestaan en schromelijk overdrijven hoort daar ook bij.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “De wonderbare autovermenigvuldiging.”

 1. Bij de opening van het buitenmuseum is bedongen dat de bezoekers over water zouden worden aangevoerd. Maar vooral na de mogelijkheid om via het gat in de muur aan de Wierdijk het museum te bezoeken, is het vervoer over water nog maar ongeveer 50 procent. Kortom het failliet van het bootmodel. Als het aan het ZZM ligt gaan straks alle bezoekers via de stad.

  Like

  1. Jur, zou het niet zo kunnen zijn dat de aanvoer over water tussen gemeente en ZZM is overeengekomen en dat het geen kwestie is van “de gemeente heeft bedongen”. Waarmee je de indruk wekt, dat de gemeente in een positie was om de opening van het museum tegen te houden, als de aanvoer niet over het water zou plaatsvinden.
   Een en ander werd vastgelegd en een convenant tussen gemeente en ZZM dat inmiddels weer is opgezegd. Juist omdat de gemeente zich zo arrogant ten opzichte van het ZZM gedraagt.

   Like

 2. @Pim. Schokkend dat deze raadsleden alles wat hen ook maar aangereikt wordt na papegaaien. Werkelijk niets wordt door deze lieden onderzocht of bevraagd. Wat mij betreft geen SED maar Groot West Friesland . Dan krijg je misschien enig niveau in een raad. En natuurlijk hier in Enkhuizen het stadhuis zsm sluiten.

  Like

 3. Vorig seizoen parkeerden er 30.000 Auto’s op de parkeerplaats Krabbersplaat. Gemiddeld 142 per dag. Uitgaande van een gemiddelde bezetting per auto van drie personen maakt 90.000 bezoekers.
  Vorig seizoen was het bezoekersaantal 285.000. Dat impliceert een aantal bezoekers van 195.000 welke op een andere wijze dan de veerdienst het museum bezochten.
  Dat lijkt mij onwaarschijnlijk.
  De politiek zal bij het ZZM moeten navragen hoe de verkeersstromen exact lopen.

  Like

  1. De cijfers voor 2017 (apr/okt) waren 240.718 waarvan 133.064 via entree paviljoen inclusief bussen.
   De rest via VVV, Binnenmuseum, de sluiskeet aan de Wierdijk en de bootlijn Medemblik-Enkhuizen. Het zorgelijke is natuurlijk dat een aanzienlijk deel van de raad die informatie niet heeft opgevraagd, maar blind blijft varen op de ambtelijke/bestuurlijke informatie die in besloten bijeenkomsten wordt verstrekt en waarover raadsleden gewoonlijk geen mededelingen doen. Zodat niemand weet waar ze hun oordeel op baseren. Ook dit kwam toevallig aan het licht.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: