Facebook alter ego’s.

Open brief aan de monitoren van de Facebook groep “Je bent een echte Enkhuizer als”.

Geachte monitoren, kort geleden kreeg ik van één van u het verwijt dat mijn bijdragen aan de groep te persoonlijk waren. Omdat ik het in deze groep opererende alter ego Nicolaas Stegeman had ontmaskerd.

Nicolaas Stegeman is het alter ego van Wim Langbroek.  Vrijwilliger bij de lokale omroep Weeff en jongere broer van Hans Langbroek, raadslid van de lokale politieke partij HEA. Voluit, Het Enkhuizer Alternatief.

Het bewijs, dat Stegeman het alter ego van Wim Langbroek is bestaat uit het screenshot dat Stegeman mij ooit toestuurde om te bewijzen dat er zoiets bestond als een Facebook pagina “Ps Hans Langbroek”. 

Niet alleen bewees Stegeman daarmee het bestaan van de pagina, hij bewees ook, dat dit door hem geleverde bewijs afkomstig was van de computer van Wim Langbroek. 

Het screenshot (dat ik hierboven reproduceer) toont aan, dat een Facebook gebruiker genaamd Wim is ingelogd op de Facebook pagina van Ps Hans Langbroek.

De profielfoto in de bovenbalk (naast “Wim”) is die van Wim Langbroek.

Met andere woorden, het bewijs dat Stegeman levert is afkomstig van de computer van Wim Langbroek en daarmee levert hij (onbedoeld) ook het bewijs dat hij een alter ego van Wim Langbroek is. 

Op bovenstaande gereproduceerde screenshot is de profielfoto nauwelijks te herkennen.

WimIets duidelijker is het reactieveld, waarmee je eigen bijdragen op de pagina kunt plaatsen.

Wie echter de moeite neemt de foto te vergroten zal moeiteloos herkennen dat de profielfoto, die van Wim Langbroek is, zoals die hiernaast ook is weergegeven.

Er zijn goedwillende en kwaadwillende alter ego’s.

Stegeman is jegens mij een kwaadwillend alter ego. De reden hiervoor is dat ik op mijn blog (in de column Weeff-foutje) mijn twijfel had uitgesproken over het feit dat Wim Langbroek kennelijk bij Weeff mocht beoordelen of wat zijn oudere broer beweerde, nieuws was dat door Weeff moest worden verspreid.

Stegeman omschreef  (in zijn eerste reactie) deze column als moddergooien door NE in de richting van HEA. 

Die opvatting is een beetje een Langbroek trekje. Broer Hans had in het verleden ook al eens beweerd, dat (nadat ik mijn lidmaatschap van NE bekend had gemaakt) hij er van uitging, dat alles wat ik vanaf dat moment op mijn blog zou schrijven alleen maar beschouwd moest worden als een propaganda uiting van Nieuw Enkhuizen.

Ik werkelijkheid zijn de opvattingen, die ik op mijn blog naar voren breng, persoonlijk van aard en daarom ook zelden in overeenstemming met wat er door NE voorlieden wordt uitgedragen.

Het blijft niet bij deze ene misrepresentatie van hetgeen ik heb geschreven. Er worden tal van andere ad hominem (= op de persoon gerichte) kwalificaties gebruikt, die er op gericht zijn om mijn persoonlijke integriteit aan te tasten.

Een in de politiek, maar ook op Facebook geliefde manier van argumenteren. [Als we er in slagen om aannemelijk te maken dat de persoon in kwestie niet deugt, dan zullen de beweringen die hij doet ook wel niet deugen en hoeven we ons daar dus niet in te verdiepen.]

Stegeman en kornuiten volgen die lijn van argumenteren tot in de details. Aanvankelijk roept men, dat mijn bewering, dat het college misleidende offertes heeft verstrekt niet logisch is en om die reden niet hoeft te worden geloofd. En omdat men dat niet gelooft hoeft al het andere dat ik beweer (bijvoorbeeld dat Stegeman een alter ego van Wim Langbroek is) ook niet geloofd te worden.

Ik werkelijkheid berust mijn bewering over een misleidende offerte van het college op een officieel document, dat deel uitmaakte van de raadsstukken en dus door iedereen kan worden ingezien. Zodat iedereen, die daar de behoefte toe voelt, mijn bewering op juistheid kan onderzoeken.

Er is tot dusver niemand geweest die heeft kunnen aantonen dat de bewering onjuist is, het enige wat men kan doen is doodzwijgen. 

Stegeman krijgt bij zijn ad hominem activiteiten hulp van twee andere alter ego’s, wier Facebook profiel geen enkele aanwijzing bevat over welke natuurlijke personen zich achter die alter ego’s verbergen. Het gaat om Ilias Abou Ab en Mohamed Abdellaoui.

Als lid van de de besloten Facebookgroep “Je bent een echte Enkhuizer als” meen ik recht te hebben op bescherming (door de monitor van de groep) tegen de malafide alter ego’s die zich in de groep manifesteren.

De persoonsnamen, waar die alter ego’s gebruik van maken, heb ik hierboven gegeven. En mijn verzoek aan de groepsmonitor is dan ook, om hen de toegang tot de groep onmogelijk te maken.

Zodat ze hun anonieme ad hominem  activiteiten niet langer in de groep kunnen voortzetten.

In afwachting van uw reactie.

Hoogachtend, Chris Segerius

 

 

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

7 gedachten over “Facebook alter ego’s.”

 1. Maar nog steeds geen antwoord op mijn vraag. Waarbij ik uw beweringen in een persoonlijk gesprek simpel kan ontkrachtigen.

  In antwoord op de bovenstaande opmerking van Wim Langbroek

  Nee Wim, dat kun je niet. Dat kun je wel roepen (in de hoop dat anderen je misschien geloven), maar ik weet wat je me hebt gestuurd en ik weet, dat wat je stuurde niet is gemanipuleerd. Want dat is wat je suggereert en dat is dan een eigenschap die je gemeen hebt met je alter ego Stegeman. Die suggereert ook van alles, maar levert voor niets het bewijs.

  Like

   1. Nee Wim, je zegt niet dat ik de foto gemanipuleerd heb, maar je suggereert wel dat hij gemanipuleerd is. En wie zou dat dan gedaan moeten hebben? Ik, Stegeman of een onbekende? Ik weet, dat ik de foto van Facebook heb gekopieerd en verder niet heb gemanipuleerd. Dus wat denk je in een persoonlijk gesprek simpel te kunnen ontkrachten.
    Je zult inmiddels ook wel weten, dat de meeste mensen helemaal niet willen “weten” of een bewijs geleverd is. Veel te ingewikkeld, want dan moet er over dat bewijs worden nagedacht. Ze willen “geloven” dat een bewijs geleverd is.
    En je voorstel om het bewijs te leveren in persoonlijk gesprek, stelt anderen in staat om te blijven “geloven”, dat je inderdaad in staat bent om wat ik beweer te kunnen ontkrachten.
    Maar dat kun je niet. Het enige wat je kunt, is dingen suggereren en smoezen verzinnen en hopen dat anderen (de monitoren van de Facebookgroep bijvoorbeeld) ze niet herkennen voor wat ze zijn.

    Like

 2. Leuk verhaal Chris, maar ik ben zelf Wim Langbroek, en ik heb echt niets met alle alter ego’s te maken. Ik heb één account en daar kom ik openlijk voor uit. Die plaatjes die jij als “bewijs”ziet zeggen mij niets. Die zijn simpel te manipuleren met een fotografie programma. Jammer dat je na contact met Jan de Jong nog steeds doorgaat in je complot theorie. Een idee om samen eens ergens een bakje koffie te doen om e.e.a. te bespreken.
  Mail me dan maar naar info@bannerwinkel.nl, kunnen we eens een persoonlijk gesprek houden.

  Like

  1. Ik beweer niet dat je met alle alter ego’s te maken hebt. Er is er maar één waarvan ik, door stom toeval, het bewijs kan leveren. Wie de eigenaar/en van de andere twee zijn weet ik niet en zal ik waarschijnlijk ook nooit weten. Je kunt het zelf zijn, maar het kunnen ook vrienden zijn die het leuk vinden om met alter ego’s op het net te spelen.

   Op zich geen probleem mee, behalve als die alter ego’s proberen meisjes aan te zetten tot het doen van dingen die ze beter niet kunnen doen, of anoniem dingen over anderen beweren die niet waar zijn.

   Verder is er geen sprake van een complottheorie. Dat er drie alter-ego’s zijn, die gezamenlijk proberen me belachelijk te maken is geen theorie, maar een feit, dat iedereen kan vaststellen.

   Gegeven het feit dat je nog steeds ontkent dat Stegeman een alter ego van je is, lijkt me het drinken van een kopje koffie om e.e.a. te bespreken zinloos.

   Like

  1. Het is zonder twijfel een alter ego, maar je kunt niet bewijzen dat het een alter ego van Peter van de Brink is. Bovendien doet hij verder weinig kwaad lijkt me.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: